Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta myönsi Pelicansin olleen parempi sarjassa ja pääsevän ansaitusti jatkoon. Kärppien suurimpana ongelmana hän näki erilaiset kokoonpano-ongelmat pitkin kautta.

– Meillä oli paljon loukkaantumisia jo pelikauden aikana, ja pikkaisen oltiin rimalla päästäänkö kuuden joukkoon. Ei päästy ja energiaa kului Turun peleissä. Koko playoffien ajan oli koko ajan loukkaantumisia, paskatautia ja muita. Joukkue eli liikaa. Pelicans oli stabiilimpi pelillisesti ja kokoonpanoltaan, ja siitä se pieni ero syntyi, Aravirta kertoi Etelä Suomen Sanomille.

Maanantain ratkaisevassa puolivälieräottelussa Kärpät oli viime hetkillä vielä nousta Pelicansin rinnalle, mutta potku ei ihan riittänyt.

– Tänään loistava alku, ensimmäinen 10 minuuttia parasta täällä. Toisessa erässä Pelicans otti huikeilla vastahyökkäyksillä tilanteen haltuun ja oli ratkaista pelin, mutta kolmannessa erässä näytetiin vielä luonnetta. Siinä näki millainen joukkue meillä on ja olen todella ylpeä heistä.

– Onnittelut Pelicansin joukkueelle, valmentajille, koko orginisaatiolle ja faneille. Kai Suikkanen on tehnyt uskomatomman kiekkokauden täällä. Heidän joukkueensa pelaa hienoa peliä täällä.