Tulevien siirtomarkkinoiden kuumimpiin nimiin lukeutuva Jevgeni Kuznetsov ei ole tarttumassa nykyisen seuransa Traktor Tsheljabinskin syöttiin, kuten jo uutisoimme.

Venäläistähti ei ole päättänyt, jatkaako uraa KHL:ssä vai NHL:ssä. Venäjällä halutaan kovasti pitää omista lahjakkuuksista kiinni, sillä KHL jakaa riihikuivaa rahaa stipendiin verhoiltuna niille tulevaisuuden tähdille, jotka eivät tartu NHL-korttiin.

Apurahasysteemistä kertoi KHL:n presidentti Aleksandr Medvedev Sport-Expressille.

– Jos olisin Kuznetsov, en lähtisi vielä NHL:ään, vaan pelaisin täällä kaksi vuotta. Ja ehkä useamman vuoden. Yritämme pitää lahjakkaat nuoret. Me voimme tarjota henkilökohtaisia stipendejä, joita saa tällä kaudella kolme pelaajaa – Tarasenko on yksi heistä. Tämä apuraha on verrattavissa ensimmäiseen sopimukseen NHL:ssä, Medvedev sanoo.

– Olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että lähtiessä täytyy olla vahva ja kypsä. Tuorein esimerkki on Jemelin. Kuinka vanha hän oli, kun hän lähti? 25?

Kuznetsov on Venäjän suurimpia lupauksia ja 19-vuotias nuorukainen on Venäjän maajoukkuekalustoa. Kuznetsov on Washingtonin ensimmäisen kierroksen NHL-varaus vuodelta 2010. Epäilemättä hänkin on yksi stipendipelaaja.