Jokerien Ilari Filppula on saanut nopeasti juonesta kiinni palattuaan tositoimiin loukkaantumisen jälkeen.

Filppula on päässyt pisteiden makuun kolmessa viimeisessä pelissään ja Tappara-mittelössä mies merkkautti jopa kolme syöttöpistettä.

SuomiKiekko.com-sivusto jututti Filppulaa ja kyseli kuulumiset.

Ilari Filppula, millainen on kunto tällä hetkellä tauon jälkeen? Kolme peliä olet ehtinyt pelata nyt loukkaantumisen jälkeen.

Hyvä fiilis, kun on päässyt pelaamaan pitkästä aikaa. Toivottavasti pysyy kasassa pidempääkin. Aiemmat vaivat ovat täysin kuntoutuneet.

Olisitko voinut pelata jo talviklassikossa?

Olisin itse halunnut pelata, mutta sovittiin yhdessä, ettei ollut järkeä aloittaa pelejä vielä siinä, kun siinä oli maaottelutauko edessä.

Oletko tyytyväinen kauden pistesaldoosi?

En voi olla tyytyväinen, mutta kautta on vielä jäljellä ja on mahdollisuus parantaa. Isot pelit on vasta edessä.

Mitä asioita henkilökohtaisesti sinun pitää tehdä paremmin?

Ensinnäkin sitä, että on jokaisessa pelissä hyvä. Tasaisuutta pitää löytyä. Ihan sellaista yleisvaltaista tekemistä, että on hyvä huononakin päivänä ja hyvä myös puolustussuuntaan.

Missä yleisesti teidän pitää olla parempia, jotta menestystä tulee keväällä?

Nyt ainakin viime peleissä viisikkopelaamisessa on eniten tekemistä. Sekin oli KalPa-pelissä todella hyvää, mutta sitten HPK-pelissä aika huonoa. Siihenkin pitää löytää sellainen jatkuva taso. Alivoima on ollut hyvää, ja ylivoima on ollut tehokasta.

Onko ylivoimassa keksitty joku viisasten kivi, kun se on alkanut toimimaan?

Nyt ollaan ainakin oltu tehokkaita siinä. Ei mitään ihmeempää olla muutettu siinä. Ollaan vain saatu paikoista sisään. Paikkoja on ollut aiemminkin, mutta ne on jäänyt tolppiin, maalivahtiin tai ovat menneet ohi. Työnjako on hyvä, ja kaikki pystyvä tekemään kutakin homma; siten muodostuu paras ylivoima.

Kuinka tärkeää on onnistua maalinteossa heti otteluiden alussa?

Kyllähän ne hirveästi antaa suuntaa pelille. KalPa-pelissä [4–1-kotivoitto to 16.2.] nopeat maalit varmasti helpottivat pelaamista, kun siitä sai itseluottamusta. Toisaalta oli hyvä merkki HPK-pelissä, että pystyttiin tulemaan takaa-ajoasemasta voittoon [2–3-voitto vieraissa la 18.2.]. Riippuu siitä, miten tilanteeseen reagoi eikä anna sen liikaa vaikuttaa.

Mikä merkitys joukkueelle olisi kuuden joukossa pysymisellä?

Iso homma se on. Siihen saa viikon huilia, ja ’säälipleijarit’ ovat aina tiukkoja pelejä, eikä ikinä tiedä mitä niissä tapahtuu. Hirveästi helpottaa, jos ne välttää.

Milloin viimeksi vaihtanut kuulumisia veljesi Valtterin kanssa?

Juuri juteltiin viikonloppuna. Kausi on mennyt hienosti Detroitissa. He ovat hienossa putkessa joukkueensa kanssa. Toivottavasti heidän peli kestää, että eivät tässä vaiheessa kautta ole vielä parhaimmassa kunnossaan.

Oletko yllättänyt hänen pistemäärästään tällä kaudella?

En ole oikeastaan yllättynyt. Hän on aina ollut taitava pelaaja, ja tottunut tekemään pisteitä junnuvuosista lähtien. Tietenkin siellä se on vaikeampaa ja kestää aikansa, mutta hänellä on aina ollut se potentiaali, että pystyy niitä tekemään. Tällä kaudella hän on päässyt pelaamaan sellaisten kavereiden kanssa ja sellaisessa kentässä, että niitä kuuluukin tulla.

Jos jonkun ominaisuuden saisit hänen pelistään, niin minkä ottaisit?

Se luistelu ja liike. Hän on aina ollut tosi hyvä luistelemaan, ja pystyy sillä tekemään paljon. Erottuu jopa siellä luisteluvoimallaan. Se on ehdottomasti sellainen ominaisuus minkä häneltä ottaisin.

Tuleeko häneltä mitään kommenttia teidän peleistä?

Hän seuraa juttuja ja maalikoosteita, ja jotain pikku vinkkejä antaa jos siltä tuntuu, mutta ei me hirveästi toisen peleihin puututa. Jotain voi kuitata myös, jos missaan jonkun hyvän paikan.

Onko itselläsi tavoitteita vielä NHL:n suhteen?

Totta kai tavoitteena on päästä sinne, niin kauan kuin pelaan jääkiekkoa. Paljon jäi hampaankoloon viime vuodelta. Hieno olisi nähdä se kovempikin sarja siellä. Se vaatii paljon, ja mahdollisuus tulee jos on tullakseen.

Farmi on nähty. Sitä sarjaa en sinne halua lähteä pelaamaan. AHL ei missään nimessä ole huono sarja, mutta se on hirveän raskas eikä se ole se tarunhohtoinen sarja, missä haluaa olla.

Haastattelu: Kai Lintinen