Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue joutui MM-kisojen välierässä kovan paineen alle. Heti ottelun alusta alkaen Ruotsi painoi päälle kovaa ja naulitsi Pikkuleijonat omella kenttäpuoliskolle puolustusasemaan.

Suomi pääsi ainoastaan harvoihin, yksittäisiin hyökkäyksiin, jotka eivät olleet länsinaapurin kannalta vaarallisia. Kunnon maalipaikat olivat ottelussa harvinaista herkkua.

Erän edetessä suomalaisetkin pääsivät hieman paremmin peliin mukaan, mutta suuret odotukset taakkanaan kantava ykkösketjukaan ei kyennyt tärisyttämään Tre Kronorin alakertaa.

Mutta sitten kuin varkain noin puolitoista minuuttia ennen eräsummeria se tapahtui: Miro Aaltonen nousi vahvasti vasemmalta maalin taakse, käänsi kiekon Ruotsin vaaravyöhykkeelle, josta Alexander Ruuttu iski suomalaiset 1-0 johtoon!