Venäjän EHT-turnauksessa Leijonien ykköskentällisessä takalinjoilla luutiva Juuso Hietanen paljastaa SuomiKiekko.com-sivuston haastattelussa, ettei ota paineita roolistaan maajoukkueessa.

Moskovan turnauksessa pelaat Suomen ykköskentällisessä Mikko Mäenpään, Jonas Enlundin, Perttu Lindgrenin ja Tommi Huhtalan kanssa. Onko heistä kukaan entuudestaan tuttu sinulle?

Mäenpään Miksun kanssa pelattiin yksi kausi HPK:ssa yhdessä kokonaan, ja ollaan pelattu yhdessä silloin tällöin maajoukkueessakin pakkiparina. Eli tuttu kaveri on vieressä.

Onko roolisi maajoukkueessa samanlainen kuin seurajoukkueessasi KHL-liigassa?

Aikalailla voisin kuvitella, että on samanlainen rooli. Täällä pelataan kahdeksalla pakilla, ja seurajoukkueessa kuudella. Siinä on varmaan suurin ero. Seurajoukkueessa tulee vastuuta ylivoimalla, alivoimalla ja tasakentällisin – kaikkia olen päässyt hyvin pelaamaan. Varmaan maajoukkueessakin tulee vastuuta eri tilanteissa, mutta vaikea sen tarkemmin vielä sanoa. Eiköhän se selviä tässä viikon aikana.

Tuleeko onnistumispaineita, kun olette nimellinen ykköskentällinen?

On varmaan pyritty rakentamaan kentällinen niin, että pitäisi saada jotain tulostakin tehtyä. Mutta ei tässä pakeilla paineita ole. Hyökkääjillä niitä ehkä voi olla vähäsen [nauraa].

Eipä mitään ylimääräisiä paineita ole tapana näistä asioista ottaa. Peli kerrallaan ja yrittää tehdä parhaansa joka kerta.

Haastattelu: Kai Lintinen

//