Suomen Jääkiekkoliitto ry:n hallitus sekä Jääkiekon Sarjaseurat ry:n hallitus ovat hyväksyneet jokaiselta Mestiksessä pelaavalta seuralta vaadittavan lisenssin sisällön. Lisenssijärjestelmä on ennen kaikkea laatujärjestelmä, jolla on tavoitteena kansallisen jääkiekko- ja seuratoiminnan laadun kehittäminen Suomessa.

Jääkiekkoliiton Mestislisenssijärjestelmä on sisällöltään paljolti samankaltainen kuin jääkiekon SM-liigassa kesällä käyttöön otettu liigalisenssijärjestelmä. Mestisseuroilta vaaditaan lisenssin saamiseksi muun muassa määräaikaan mennessä jäähalliin sijoitettavat turvakamerat ja videotaulun.

Seurojen on panostettava myös pelaajien turvallisuuteen muun muassa järjestämällä terveystarkastukset saman seuran edustus- ja A-juniorijoukkueen pelaajille sekä asennettava kaukaloon seuraavan halliremontin yhteydessä vähintään ns. joustolasi.

Saadakseen kausittain uusittavan Mestislisenssin, ovat seurat myös taloudellisesti raportointivelvollisia Jääkiekkoliitolle. Niiden on toimitettava Jääkiekkoliittoon vuosittain voimassa olevan kirjanpitolain ja asetusten mukaiset tilintarkastajien tarkastamat tilinpäätösasiakirjat sekä toimintakertomuksen.

Jääkiekon Sarjaseurat ry:n puheenjohtaja Jukka Toivakan mukaan lisenssijärjestelmän saaminen on merkittävä askel eteenpäin sarjalle.

– Tämä oli ehdottomasti tarvittava uudistus, jotta voimme viedä sarjaa eteenpäin ja Suomi-kiekon strategian mukaisesti nostaa seurojen toiminnan tasoa sekä parantaa niiden toimintaedellytyksiä. Pystymme myös jatkossa reagoimaan paremmin jos jokin seura on ajautumassa talousvaikeuksiin, sanoo Toivokka.