Pienen loukkaantumisen vuoksi sairastuvalle joutunut Jokereiden ykkösvahti Eero Kilpeläinen antoi maajoukkuetauolla SuomiKiekko.com-sivustolle haastattelun, jossa hän ruotii muun muassa viime kauden työnantajansa Porin Ässien ja Jokereiden eroja.

Olet pelannut nyt vajaan puoli kautta uudessa joukkueessa. Kuinka itse arvioisit omaa ja joukkueesi esitystä?

Hyvin on lähtenyt käyntiin, tottakai parantamistakin on. Toivoisin, että enemmän voittoja olisi joukkueella, mutta kaiken kaikkiaan ihan ok alku. Vähän semmoinen luonne olen, että aina löydän parantamisen kohteita, vaikka ihan hyviäkin pelejä on ollut. Mutta joukkueen voitot ovat kaikkein tärkein asia ja sen osilta ihan ok on mennyt.

Jokereilla on nimekkäämpi pelaajarypäs kuin viime kauden seurallasi Ässillä? Näkyykö tämä mielestäsi joukkueen pelaamisessa?

Erilaista on. Me yritetään tällä joukkueella hallita kiekkoa enemmän kuin viime vuonna (Ässissä). Se johtaa siihen, että laukauksia tulee vähemmän, mutta sitten kun paikkoja tulee, niin tulee yllättävänkin pahoja paikkoja yllättäen. Toisinaan joutuu keskittyä ilman töitä pidempiä aikoja kuin viime kaudella. Ei tilanne ole täysin uusi, mutta se pitää vain tiedostaa.

Kakkosmaalivahtinne Frans Tuohimaa on saanut pelituntumaa muutaman ottelun verran jo liigajoukkueessanne, ja pelasi jo yhden nollapelinkin. Minkälainen kilpailutilanne on maalivahtien keskuudessa?

Siinä on kaksi hyvää nuorta veskaria takanani, ja mun pitää joka päivä tehdä parhaani että ansaitsen pelipaikkani.

Pelaat yhdessä Suomen suurimmista joukkueista, mistä parhaat pelaajat nousevat järjestään maajoukkueeseen. Oletko henkilökohtaisesti ajatellut mahdollista maajoukkuekutsua?

Ei se sillä tavalla mielessä ole ollut. Mutta, jos täällä pelaan hyvin, niin kyllä sitten sitä kautta kutsut ansaitaan. Ei se mitenkään muuten mielessä pyöri. Hienoa maajoukkueeseen pääsy tietenkin olisi.

Haastattelu: Kai Lintinen

//