Erikoishaastattelu: Tapparan Jussi Makkonen


SuomiKiekko-sivuston erikoishaastattelussa kuullaan tällä kertaa kuulumisia Tampereen Tapparan leiristä. Hyökkääjä Jussi Makkonen kertoo mietteistään valmentajanvaihdoksen jälkeen.

Nyt on reilu kolmasosa kautta takana. Miten summaat Tapparan kautta tähän asti?

Alku oli tietenkin takkuinen. Ollaan sen jälkeen parannettu ja tehty enemmän oikeita asioita. Toki vielä on paljon matkaa siihen ihan optimaalisuoritukseen, mutta mielestäni henkisesti ollaan viime aikoina oltu huomattavasti vahvempia. On noustu takaa tasoihin ja pystytty kääntämään pelejä. Kotipeleissä on varsinkin oltu tosi vahvoja, mutta vieraspeleissä on vielä parannettavaa.

Pelillisesti mitä teemoja oletta saaneet kuntoon Riston Dufvan tultua päävalmentajaksi?

Varsinkin avauspeli on parantunut huomattavasti. Jäällä kommunikointi ja yhteispeli on myös parantunut selkeästi. Hyökkäyspelissä on vielä petrattavaa, sen pitäisi olla vieläkin röyhkeämpää. Varsinkin maalinteko on takunnut.

Menikö teillä vaisun alkukauden ja valmentajanvaihdoksen myötä joukkueen tavoitteet kokonaan uusiksi?

Me saavutettiin omat pistetavoitteet maajoukkuetauolle juuri ja juuri, jotka tehtiin murroksessa. Oikeastaan meidän tavoitteet on nyt kivuta ylöspäin taulukossa. Playoff-haaveita ei ole kadotettu minnekään. Nyt pyritään ensisijaisesti playoff-peleihin ja siellä halutaan pärjätä mahdollisimman hyvin. Ollaan kuitenkin pätkitty pienempiin jaksoihin tätä hommaa ja nyt on ensimmäinen tavoitejakso takana. Siinä juuri ja juuri päästiin minimitavoitteiseen.

Minkälaiset ajatukset sinulla heräsi, kun Dufva nimettiin päävalmentajaksi? JYPin aikana sinulla oli peliaika hieman kortilla RD:n miehistössä.

Kyllä mä yllätyin todella paljon. En olisi uskonut kauden alussa, jos joku olisi sanonut, sillä Ristolla oli sopimusta paljon jäljellä JYPiin. Yllätys oli kuitenkin positiviinen, sillä tiesin, mitä odottaa. Tiesin, että hommat saadaan yhdessä kuntoon. Siitä ei ollut epäilystä.

Onko Dufva sama mies Tampereella kuin Jyväskylässä?

Joo sama mieshän se tietenkin on. Ei se mihinkään ole muuttunut.

Itse olet nyt saanut kivasti vastuuta, reilut 19 minuuttia peliä kohden. 21 ottelussa on syntynyt tehot 3+9=12. Oletko tyytyväinen?

Kyllä onnistumisia pitäisi tulla enemmän. Toki tämä on ensisijaisesti joukkupeliä ja oman ketjun peliä kehitetään. Kun ketjun ja joukkueen peli kehittyy, niin myös itse saa varmsti onnistumisia enemmän. Painetta toki tulee ja niin pitääkin. Se on kannettava oikealla tavalla. Peliaikaa jos tulee noin paljon, niin kyllä hyökkääjällä pitää tulla enemmän myös tehoja.