SuomiKiekko-sivuston erikoishaastattelussa kuullaan tällä kertaa kuulumisia Tampereen Tapparan leiristä. Hyökkääjä Jussi Makkonen kertoo mietteistään valmentajanvaihdoksen jälkeen.

Nyt on reilu kolmasosa kautta takana. Miten summaat Tapparan kautta tähän asti?

Alku oli tietenkin takkuinen. Ollaan sen jälkeen parannettu ja tehty enemmän oikeita asioita. Toki vielä on paljon matkaa siihen ihan optimaalisuoritukseen, mutta mielestäni henkisesti ollaan viime aikoina oltu huomattavasti vahvempia. On noustu takaa tasoihin ja pystytty kääntämään pelejä. Kotipeleissä on varsinkin oltu tosi vahvoja, mutta vieraspeleissä on vielä parannettavaa.

Pelillisesti mitä teemoja oletta saaneet kuntoon Riston Dufvan tultua päävalmentajaksi?

Varsinkin avauspeli on parantunut huomattavasti. Jäällä kommunikointi ja yhteispeli on myös parantunut selkeästi. Hyökkäyspelissä on vielä petrattavaa, sen pitäisi olla vieläkin röyhkeämpää. Varsinkin maalinteko on takunnut.

Menikö teillä vaisun alkukauden ja valmentajanvaihdoksen myötä joukkueen tavoitteet kokonaan uusiksi?

Me saavutettiin omat pistetavoitteet maajoukkuetauolle juuri ja juuri, jotka tehtiin murroksessa. Oikeastaan meidän tavoitteet on nyt kivuta ylöspäin taulukossa. Playoff-haaveita ei ole kadotettu minnekään. Nyt pyritään ensisijaisesti playoff-peleihin ja siellä halutaan pärjätä mahdollisimman hyvin. Ollaan kuitenkin pätkitty pienempiin jaksoihin tätä hommaa ja nyt on ensimmäinen tavoitejakso takana. Siinä juuri ja juuri päästiin minimitavoitteiseen.

Minkälaiset ajatukset sinulla heräsi, kun Dufva nimettiin päävalmentajaksi? JYPin aikana sinulla oli peliaika hieman kortilla RD:n miehistössä.

Kyllä mä yllätyin todella paljon. En olisi uskonut kauden alussa, jos joku olisi sanonut, sillä Ristolla oli sopimusta paljon jäljellä JYPiin. Yllätys oli kuitenkin positiviinen, sillä tiesin, mitä odottaa. Tiesin, että hommat saadaan yhdessä kuntoon. Siitä ei ollut epäilystä.

Onko Dufva sama mies Tampereella kuin Jyväskylässä?

Joo sama mieshän se tietenkin on. Ei se mihinkään ole muuttunut.

Itse olet nyt saanut kivasti vastuuta, reilut 19 minuuttia peliä kohden. 21 ottelussa on syntynyt tehot 3+9=12. Oletko tyytyväinen?

Kyllä onnistumisia pitäisi tulla enemmän. Toki tämä on ensisijaisesti joukkupeliä ja oman ketjun peliä kehitetään. Kun ketjun ja joukkueen peli kehittyy, niin myös itse saa varmsti onnistumisia enemmän. Painetta toki tulee ja niin pitääkin. Se on kannettava oikealla tavalla. Peliaikaa jos tulee noin paljon, niin kyllä hyökkääjällä pitää tulla enemmän myös tehoja.

Viimeisen parin kolmen vuoden aikana olet viettänyt melkoista kiertolaisen elämää. Oliko se kuinka rassaavaa henkisesti?

Onhan se ollut henkisesti välillä todella raskasta. Toisaalta se on myös vahvistanut varmasti paljon. Nyt kun tein 2+1-vuotisen sopimuksen Tapparana, niin tiesin heti, että tämä on nyt se minun projekti. Päätin, että nyt laitan itseni kuntoon ja nosta itseni sille tasolle, minne tiedän pystyväni. En halua enää miettiä vanhoja, vaan keskityn täysillä päivittäiseen tekemiseen. Turha murehtia, mitä joskus on tapahtunut. Nyt lähdetään puhtaalta pöydältä liikkeelle.

Voiko tavallaan sanoa, että HPK:n supervuoden ja 27 maalin jälkeen tämä on tavallaan Makkosen uusi startti?

Ainakin se tuntuu itselläni siltä. Olen saanut lähteä puhtaalta pöydältä ja kaikennäköisten koettelemusten jälkeen henkisesti vahvana pelaajana.

Vieläkö kuitenkin haluat jonain päivänä koittaa myös ulkomailla?

Ilman muuta se on tavoitteena. Haaveita pitää olla. Pystyn ihan varmasti nousemaan omalle tasolleni ja kehittyä pelaajana. Parasta minua ei ole vielä urallani nähty. Luotan siihen, että parhaat pelivuodet on vielä edessä päin.

Haaveiletko vielä jopa Pohjois-Amerikasta?

No sen näkee sitten tulevaisuudessa, mihin tie vie. Vaikeaa on veikkailla, mutta tottakai aina tähdätään korkeimmalle mahdolliselle tasolle asti. En halua pysytellä vuodesta toiseen samalla tasolla, vaan haluan kehittyä koko ajan.

Entä maajoukkue? Esimerkiksi Moskovan turnaukseen Jukka Jalonen on lupaillut näytönpaikkoja?

Tottakai olisin valmis pelaamaan maajoukkueessa. Se on kuitenkin kovan työn takana ja vaatii paljon onnistumisia. Ei se kuitenkaan kenellekään mahdottomuus ole. Jos peli kulkee, niin varmasti myös paikkoja tulee näyttää taitonsa. Olisi sinne kiva päästä joskus pelaamaan.