Profiililtaan luotettava peruspakki Nate Schmidt siirtyi kesällä laajennusdraftin kautta Washington Capitalsista Vegas Golden Knightsiin.

Schmidt kuitenkin ajautui sopimusneuvotteluissa välimieskäsittelyyn, joka lopulta johti kahden vuoden ja 4,45 miljoonan dollarin arvoiseen sopimukseen.

Kuten SuomiKiekko aiemmin kirjoitti, raporttien mukaan Schmidt haki käsittelystä 2,75 miljoonan tuloja yksivuotiseen sopimukseen, kun taas Golden Knights oli valmis tarjoamaan noin miljoonan dollarin vuosituloja kahdelle eri kaudelle.

Edessä oli lopulta välimieskäsittely, joka toi asiaan ratkaisun.

– Yritin asennoitua tähän hyvin, puolustaja sanoi TSN:n artikkelin mukaan radiokanava KSHP:lle.

– Näissä tapaamisissa on vaikeaa istua. Osaksi on mahtavaa, kun edustaja ylistää sinua ja mietit, kuinka kova oletkaan. Sitten ajattelee jo, että mitä ihmettä teen. Ripustat luistimet naulaan, Schmidt pyörittelee.

Schmidt oli ainoa NHL-pelaaja, joka välimieskäsittelyyn lopulta päätyi.

Voisi kuvitella, että kahden vuoden diilin saanut puolustaja on NHL:n debytanttijoukkueen takalinjoille oiva vahvistus. Peruspakki on luutinut kahdella edelliskaudella Washingtonin alakerrassa vakuuttavin ottein, sillä esimerkiksi edellisen (+22) ja toissa kauden (+12) runkosarjan tehotilastot ovat upeaa luettavaa.