Suomalaishyökkääjä Jori Lehterä vaihtoi KHL:stä NHL:ään kaudeksi 2014-15, jolloin hän hurmasi venäläisen supertähden Vladimir Tarasenkon rinnalla.

Lehterä nakutti tulokaskaudellaan 75 ottelussa tehot 14+30=44.

Tämän jälkeen suunta on ollut alaspäin.

Viime kaudella kaksikkoa kokeiltiin vielä samassa ketjussa, mutta homma ei lähtenyt rullaamaan.

Nyt Lehterä puhui ongelmista St. Louis Dispatchin haastattelussa.

– On haastavaa pelata kaverin kanssa, joka odottaa sinun tekevän sellaisia temppuja, joita ei pysty tekemään, koska ei ole tarpeeksi itseluottamusta. Se oli vaikea paikka. On vain pakko taistella tuollaisen läpi, Lehterä sanoi.

Viime kaudella Lehterä oli tovin ajan poissa aivotärähdyksen takia. Tällä suomalaishyökkääjä ei lähtenyt perustelemaan loppukauden ongelmia. Lehterä nosti sen sijaan esille World Cupin, joka pidensi kautta.

– Se oli erilaista entä aiemmin ja se loi haasteita. Aloitimme jääharjoittelun jo niin aikaisin, että kauden toisella puoliskolla bensa meinasi loppua.

Lehterä päätyi terveenä katsomon puolelle pudotuspelisarjassa Minnesota Wildia vastaan. Hän palasi kuitenkin sarjan viidenteen peliin, jonka jälkeen Lehterä pelasi kaikki Nashville Predators -sarjan kuusi peliä.

– Silloin oli vaikeaa, mutta loppupeleissä tuo opetti paljon siitä, että pitää tehdä töitä joka päivä ja se paikka pitää ansaita päivästä toiseen. Uskon, että olen nyt hieman fiksumpi. Tänä kesänä olen tavoitellut täydellisyyttä harjoittelusta. En jää vain siihen, että tulen hallille, olen kaksi tuntia siellä, vaan yritän tehdä töitä niin kovaa kuin vain pystyn.

Lehterä koki kesällä ison muutoksen, kun hänet treidattiin Philadelphia Flyersiin. Siellä uusi aikakausi alkaa syksyllä.

Sitä ennen Lehterä aikoo tavata Tarasenkon kanssa St. Louisissa.

– Hän on tulossa tänne, jotta voimme lounastaa muutaman kerran ennen kuin lähden Philadelphiaan, Lehterä kertoi.