NHL:ssä Colorado Avalanche sai huonoja uutisia, kun seuran huippulupaus Will Butcher ilmoitti astelevansa vapaiden pelaajien markkinoille ensi kuun puolessa välissä.

Avalanchen oikeudet raukeavat silloin. BSNDenverin mukaan Butcherin leiri ilmoitti päätöksestä Avalanchelle, joka pysyy kuitenkin vaihtoehtojen joukossa.

Nyt ilmoille on lähtenyt pyörittelyjä siitä, minne Butcher voisi päätyä.

Yhdeksi potentiaaliseksi vaihtoehdoksi on nostettu Pittsburgh Penguins, jolla organisaatio ei ole täytetty puolustuspään lupauksilla. Kaiken lisäksi Penguinsin peräpää on mennyt uusiksi viime kauden jälkeen ja Butcherille voi olla tilausta jo nopealla aikataululla.

– He ovat tehneet erittäin hyvää työtä kehitysrintamalla. Sen lisäksi he ovat voittaneet Stanley Cupin kahdesti putkeen. Nuo ovat aina kiinnostavia juttuja vapaalle agentille, Butcherin agentti Brian Bartlett sanoi Pittsburgh Post-Gazettelle.

Kaiken lisäksi Butcherin agentti Bartlett edustaa useampaa Penguinsin yliopistotaustaista pelaajaa, kuten Bryan Rustia, Scott Wilsonia ja Josh Archibaldia.

Aiemmin kesällä Penguins nappasi itselleen jo hyökkääjän Zach Aston-Reesen, joka oli ehdokkaana yhdysvaltojen NCAA-yliopistoliigan parhaaksi pelaajaksi. Aston-Reese ei kuitenkaan pokannut itselleen Hobey Baker Awardia.

Voittaja oli?

Butcher.

Avalanche varasi Butcherin aikanaan viidennellä kierroksella (#123) kesän 2013 varaustilaisuudessa. Viime vuosien aikana Butcher on nostanut kovasti osakkeitaan.

Post-Gazetten mukaan Penguins kävi tarkkailemassa Butcheria viime kaudella, kun ilmoille tuli viestejä siitä, ettei jenkkipakki tee välttämättä sopimusta Avalanchen kanssa.

– Olen nähnyt heidän kykyjenetsijöitä monissa peleissä, Bartlett sanoi.

Bartlettin mukaan nopea hyppäys NHL-kuvioihin ei ole heidän leirinsä ykköstavoite.

– Will on hyvin koulutettu ja älykäs nuori kaveri. Hän on ollut lajin parissa jo pitkän aikaa ja hänen isänsä on valmentaja. He ymmärtävät sen, että hän (Will) yrittää laittaa uraa liikkeelle. Nyt ei ole kyse siitä, että kuka saa hänet nopeiten NHL:ään. Enemmän kyse on siitä, että kenellä on olemassa suunnitelma häntä varten tulevaisuuden kannalta, jotta hän voisi pelata pitkän uran NHL:ssä, Barlett taustoitti kuviota.