Salavat Julajev Ufa ei lukeudu kirkkaimpien mestarisuosikkien joukkoon KHL:ssä, mutta tulevalla kaudella joukkueella on kaikki mahdollisuudet koviin tuloksiin päävalmentaja Erkka Westerlundin johdolla.

Apuvalmentajien Tomi Lämsän ja Hannu Virran kanssa Westerlund muodostaa valmennustiimin, jossa pitäisi olla ilmapiiri kohdallaan, kun kaikki valmentajat tuntevat toisensa läpikotaisin.

Lisäksi seurajohto on antanut joukkueen kokoonpanoon sellaisia palasia, joiden avulla joukkueella on mahdollisuudet menestyä.

Joukkueseen hankittiin ykköshyökkääjäksi kovaa tulosta tehnyt ja Westerlundille jo Jokereista tuttu Linus Omark, minkä lisäksi ykköspuolustajana häärää niin ikään Jokereissa säväyttänyt Philip Larsen.

Suomalaisvalmennuksella ovat myös käytössään KHL-tason huippuhyökkääjät Teemu Hartikainen sekä Joonas Kemppainen.

Westerlundille tuttujen pelaajien lisäksi Ufan pelaajarunko koostuu venäläisistä luottopelaajista, joiden seassa on nuorta huippuosaamista, kuten viime kaudella Dynamo Moskovassa 26 tehopistettä iskenyt ja Venäjän maajoukkueeseenkin murtautunut 23-vuotias hyökkääjä Artem Fedorov.

Kauden kynnyksellä Ufan tilanne näyttää paperilla erittäin hyvältä. Westerlund voi hyvinkin johdattaa joukkueensa mitalipeleihin ensi keväänä.