Los Angeles Kingsin tähtipuolustajan Drew Doughtyn sopimus päättyy kauteen 2018-19. NHL:n valovoimaisimpiin puolustajiin kuuluvan Doughtyn tulevaisuus on kuitenkin täysin auki, ainakin miehen omien sanojen mukaan.

Seitsemän miljoonaa kaudessa tienaava Doughty pitää mahdollisena, että hänen uransa saattaa jatkua lähitulevaisuudessa toisessa NHL-seurassa.

– En tiedä, mitä tulevaisuudessa tapahtuu. He (Kings) saattavat kaupata minut vuoden sisällä, Doughty kertoo Sportsnetin toimittajan Tim Seixeiron haastattelussa.

Kauden 2015-16 päätteeksi parhaalle puolustajalle jaettavan Norris-palkinnon voittanut megatähti tuntuu haluavan kahta asiaa: ensimmäinen niistä on pitkä jatkosopimus Kingsin kanssa.

– Se ei ole minun päätettävissäni. Jos saan mahdollisuuden allekirjoittaa jatkosopimuksen Kingsin kanssa, haluisin ehdottomasti tehdä sen, Doughty paljastaa.

Toisaalta Doughtyä viehättää myös mahdollisuus irtautua Kingsistä kauden 2018-19 päätteeksi.

– Mutta samaan aikaan haluaisin testata vapaiden pelaajien markkinoita. Siihen on kaksi vuotta aikaa, tähtipakki pyörittelee.

Doughty on Kingsin ensimmäisen kierroksen toinen varaus vuodelta 2008. Kanadalaispeluri teki tällä kaudella runkosarjassa 12 maalia ja 44 tehopistettä.

Kingsin organisaatio on kokenut isoja muutosten tuulia pettymykseen päättyneen kauden jälkeen. Seuran pitkäaikainen GM Dean Lombardi ja päävalmentaja Darryl Sutter saivat molemmat kenkää kauden päätteeksi.

Uudeksi GM:ksi nimettiin puolustajalegenda Rob Blake ja päävalmentajan pestin sai toinen kiekkolegenda John Stevens.

Suuret muutokset seuran sisällä voivat tarkoittaa lähitulevaisuudessa isoja muutoksia myös pelaajistoon. Seuraa johtavat puolustajalegendat saattavat kuitenkin haluta pitää kynsin ja hampain kiinni NHL:n yhdestä kovimmasta puolustajatähdestä.