Venäläistähteä Ilja Kovaltshukia on huhuttu takaisin NHL:ään viime päivien aikana.

Lisää vettä tuli myllyyn sen jälkeen kun Kovaltshukin agentti Jay Grossman ja New Jersey Devilsin GM Ray Shero vahvistivat Kovaltshukin halukkuuden palata takaisin NHL:ään.

Devils ei todennäköisesti ole Kovaltshukin kohde, sillä seura on tällä hetkellä kovan uudelleenrakennuksen keskellä.

Näin kyseeseen tulisi sopimuksen teko ja treidi uuteen paikkaan.

The Scoren verkkosivuilla toimittaja Josh Wegman kävi läpi realistisia vaihtoehtoja Kovaltshukille.

Kovimpana vaihtoehtona Wegman piti Edmonton Oilersia, joka voisi olla valmis siirtämään Jonathan Eberlen vaihtokaupassa Devilsiin.

– Hän on ollut surkea Edmontonin pudotuspelitaipaan aikana, joten voi olla hyvinkin niin, että seurajohdon kärsivällisyys on aika ohuella tällä hetkellä 26-vuotiaan hyökkääjän kohdalla, Wegman pohti Eberlestä.

Mikäli Eberle liikahtaisi Devilsiin, voitaisiin New Jerseyssä palauttaa vanha tutkapari Taylor Hallin ja Eberlen osalta yhteen.

Devilsin GM Shero ja Oilersin GM Peter Chiarelli tekivät jo viime kesänä ison kaupan, jossa Hall siirtyi Devilsiin ja ruotsalaispakki Adam Larsson taas Oilersiin.

Muiden vaihtoehtojen joukossa pyörivät muun muassa Dallas Stars ja Montreal Canadiens. Näistä jälkimmäinen saattaa nousta mukaan taistoon Kovaltshukista, mikäli Canadiens ei pysty pitämään Aleksandr Radulovia itsellään.

Neljäs vaihtoehto Wegmanin listalla on Golden Knights Vegas, jolla on todennäköisesti paljon tilaa palkkakatossa kesän laajennusdraftin jälkeen. Vegasin kohdalla kysymysmerkkejä nousee niin treidikyvystä kuin siitä, haluaako Kovaltshuk lähteä seuraan, joka tuskin taistelee Stanley Cupista aivan tulevina vuosina.

Viidentenä, Wegmanin mielestä kovana jokerikorttina, mukana on Carolina Hurricanes.

– He eivät ole ihan täsmälleen ”pakko voittaa” -tilassa, mutta he ovat lähestyneet kovaa vauhtia haastajien ryhmää.

Suomalaiskaksikon Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen edustamaan Hurricanesiin päätyminen olisi kuitenkin melkoinen yllätysliike Kovaltshukilta.

Hurricanesin iso etu Wegmanin mukaan on se, että seuralla on paljon palasia, joita se voi liikuttaa treideissä.

– Devils on niillä markkinoilla mukana, missä monet etsivät itselleen uutta nuorta puolustajaa. He tuskin saavat Hurricanesilta aivan parhaita nuoria puolustajia Kovaltshuk-kaupassa, mutta esimerkiksi Ryan Murphy tai Klas Dahlbeck ja jotain päälle. Se voisi olla ihan järkevää, Wegman käy läpi.

Kovaltshuk ei voi tehdä sopimusta ennen heinäkuun ensimmäistä päivää, joten nopeita liikkeitä ei ole ainakaan vielä luvassa.