SaiPa toi maanantaina julki uuden päävalmentajan nimen.

Tehtävään astelee Tero Lehterä, joka toimii tällä hetkellä Nelonen Prolla asiantuntijana.

44-vuotias Lehterä oli viime kaudella mukana Espoo Bluesin valmennuksessa ja hänestä piti tulla tälle kaudelle Bluesin päävalmentaja.

Blues ajautui kuitenkin konkurssiin ja näin kyseinen kuvio raukesi.

Maanantaina SaiPa julkaisi 1+1-vuotisen sopimuksen Lehterän kanssa. SaiPalla on optio kaudesta 2018-19.

– Innostuneisuus on päällimmäinen tunne, Lehterä fiilisteli SaiPan verkkosivujen mukaan.

Lehterä myös vastasi nopeasti epäilyihin ja kysymysmerkkeihin, joita hänen kohdalle voisi yhdistää.

– Tiedän että moni pohtii, olenko riittävän kokenut tähän tehtävään. En itse ole koskaan ajatellut noin. Kun hain tätä tehtävää, SaiPaa kiinnosti alusta asti se, että olenko riittävän hyvä tähän tehtävään, Lehterä kertoo.

– Suurimmat vahvuuteni valmentajana ovat pelon puute, mielikuvituksen rikkaus, ahkeruus sekä sitoutuminen.

SaiPa päätyi vaihtamaan päävalmentajaa sen jälkeen, kun lappeenrantalaisryhmä oli jäänyt viimeiseksi runkosarjassa. Ari Santanen ehti toimia tehtävässä vain yhden kauden ajan. Santanen nimitettiin SaiPan päävalmentajaksi viime keväänä, kun Pekka Tirkkonen siirtyi muualle.

SaiPalla loukkaantumiset haittasivat koko kauden ajan, eikä keltapaidoilta nähty odotetunlaisia esityksiä oikein missään vaiheessa.

Lehterä tuleekin melkoisten talkoiden keskelle.

– Eletään SaiPan kannalta mielenkiintoista aikaa. Näen organisaation haasteet suurena mahdollisuutena, kun pystymme yhdistämään taidon ja kovan työn riittävään innokkuuteen, Lehterä käy läpi.

– Pelitapa hioutuu kesän aikana, kun kauteen lähtevä kokoonpano rupeaa olemaan valmiina, ja näen joukkueen kehityskäyrän. Pyrkimys kuitenkin on hyvin aktiiviseen pelitapaan. Lähden siitä, että pelit voitetaan tekemällä yksi maali vastustajaa enemmän; ei päästämällä yksi vähemmän, Lehterä linjaa.