Viime vuosina Chicago Blackhawks on ollut joka kevät yksi suurimpia ennakkosuosikkeja voittamaan himoitun Stanley Cupin NHL-kauden päätteeksi, eikä tämäkään kausi ole poikkeus.

Etenkään kun joukkue on kevättä kohti löytämässä loistavan vireen.

Joukkue nappasi sunnuntain vastaisena yönä 5-3-voiton Nashville Predatorsista ja samalla venytti voittoputkensa jo peräti seitsemän ottelun mittaiseksi.

Ottelun ratkaisija oli puolustaja Brian Campbell, joka iski Chicagon voittomaalin ohi Predators-vahti Juuse Saroksen vain minuutti ennen kolmannen erän päättymistä. Patrick Kane kaunisteli vielä lukemia iskemällä osuman tyhjään maaliin.

Osuma oli Campbellille ensimmäinen 20 otteluun.

– En olekaan saanut maalia aikoihin, vaikka minulla on ollut joitain viimeistelymahdollisuuksia. ”Johnny” (Jonathan Toews) petasi paikan hienosti. On aina hienoa tehdä tärkeä maali ja auttaa joukkuetta, Campbell iloitsi USA Todaylle.

Samalla perinteinen joukkue teki seuraennätyksen voittamalla kahdeksannen vierasottelunsa putkeen.

– Se on hauska saavutus, kun tietää joukkueen komean historian ja hienot perinteet, päävalmentaja Joel Quenneville hehkutti.

Blackhawks nousi voiton myötä divisioonansa kärkeen, pisteellä ohi Minnesota Wildin, jolla on kuitenkin kolme ottelua vähemmän pelattuna.