SM-liiga on tälläkin kaudella omalla toiminnallaan ”tyylikkäästi” osoittanut omat ongelmakohtansa, jotka saavat kiekkofanit pyörittämään päätään.

Torstai-illan SaiPa-KooKoo-ottelu olisi voinut olla runkosarjan yksi huipentumista, jos SM-liigasta olisi mahdollista pudota Mestikseen runkosarjan päätyttyä.

Kuuden pisteen päässä sarjan toiseksi viimeisestä Vaasan Sportista oleva SaiPa olisi taistellut tänään veren maku suussa jokaisesta pisteestä.

Kun mitään putoamisvaaraa ei ole, oli seurajohto hankkiutunut jo hyvissä ajoin eroon kallispalkkaisista pelaajistaan. SaiPa marssitti lipuista maksaneiden kannattajien eteen lähinnä junioripelaajista koostuvan kokoonpanon.

Lopputuloksena myötähäpeää herättänyt peliesitys, joka päättyi KooKoon 7-1-vierasvoittoon. Ottelu ei palvellut ketään. SaiPan faneja kävi lievästi sanottuna sääliksi.

SM-liigan johtoportaan silmissä SaiPan toiminta pelaajapolitiikan suhteen on täysin moitteetonta.

Samoilla ihmisillä on kuitenkin pokkaa langettaa talousvaikeuksissa olevalle Tampereen Ilvekselle kesken kauden sadan tuhannen euron sakko siitä, että se yrittää pelastaa kautensa hankkimalla oman kylän pojan, viimeksi Ilveksessä liigan parhaaksi valitun pelaajan ja seuran osaomistajan Michael Keräsen kokoonpanoonsa.

Tämä siis sen takia, että liigaseurat olivat keskenään sopineet, ettei Jokereista saa kesken kauden palkata pelaajia. Jotain pelisilmää olisi silti voinut käyttää.

Niin, ja Ilves tosiaan on tunkenut itsensä hyvien peliliikkeiden ansiosta mukaan taistelemaan viimeisestä pudotuspelipaikasta. Se on vähintään sadan tonnin arvoinen suoritus.