HELSINKI. HIFK:n maalilla hiljalleen edistysaskeleita ottanut ja tällä kaudella lopullisen läpimurtonsa tehnyt Kevin Lankinen oli jälleen suoranainen messias omalle joukkueelleen.

Lankinen, 21, otti lukuisia isoja pelastuksia, kun IFK onnistui tasoittamaan puolivälieräsarjan TPS:ää vastaan torstaina.

Nuorta veräjänvartijaa ylistettiin kovasti IFK:n leirissä. Muun muassa Juhamatti Aaltonen myönsi suoraan, että Lankinen pelasti IFK:n.

– En mä ehkä niin sanoisi… kyllä me aika paljon parannettiin siitä tiistain Turun matsista. Nyt nähtiin taisteluhenkeä, mitä tämmöisten pudotuspelitaistojen voittaminen vaatii, Lankinen itse mietti.

Torjuntoja Lankiselle kertyi 28. Näiden joukkoon mahtui myös muutama huippuluokan pelastus.

Yksi näistä tuli ottelun kolmannessa erässä, IFK:n oltua 2-1-johtoasemassa.

Kiekko alkoi jo lipua kohti IFK:n rysää, mutta Lankinen sai räpylänsä selän taakse, minkä yhteydessä hän pelasti jo lähes varmalta näyttäneen osuman.

– Tunsin, että se kiekko taisi mennä lävitse. Tein kaikkeni, että se ei ylitä maaliviivaa. Onneksi näin, Lankinen huokaisi.

– Mukavasti tuli kuteja koko illan ajan. Sai pitää sellaista hyvää fiilistä yllä. Toki samalla toista erää lukuunottamatta puolustettiin hyvin.

Lankisen mukaan torstain pelin anti oli iso.

– Nähtiin se, että missä ne meidän vahvuudet ovat ja mitä meidän täytyy tehdä, että voidaan voittaa TPS. Kaikki näkivät sen, että meillä on todella loistava mahdollisuus mennä jatkoon tästä sarjasta.

Lankinen itse nauttii keväästä. IFK:n valmennus on antanut hänelle selkeän ykkösmaalivahdin roolin.

Syystäkin.

Lankinen on torjunut tähän mennessä kaikki IFK:n pudotuspeliväännöt. Joukkoon on mahtunut jo nyt useampi huima iltapuhde.

– Tuntuu, että koko kausi on mennyt hyvin. Kieltämättä nautin joka päivästä.

Runkosarjassa Lankinen torjui yhteensä 42 ottelussa torjuntaprosentilla 92,0.

Kun Lankiselle antoi pohdittavaksi numeron, joka kuvastaa hänen nykyistä itseluottamustasoaan, tuli vastaus hyvin nopeasti.

– Kyllä se siellä sadan kieppeillä pyörii. Koko kausi on rakennettu tätä varten. Onnistumiset ovat ruokkineet itseluottamusta ja nautin siitä, kun saan vastuuta.

– Se on hieno tilanne.

Puolivälieräsarja jatkuu lauantaina Turussa. Silloin voi helposti olettaa isoa yleisöryntäystä ja huikeaa taistoa Gatorade Centeriin.

– Toivottavasti meidän fanit lähtevät myös mukaan, että saadaan punaista väriä sinne, Lankinen esitti toivomuksia tulevaa varten.