Taistelu NHL:n tulokkaiden maalipörssin voitosta kiihtyi, kun Toronto Maple Leafsin supernuorukainen Auston Matthews nousi Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjän Patrik Laineen kanssa tasoihin iskettyään kauden 33:nnen osumansa ottelussa Columbus Blue Jacketsia vastaan.

Matthewsin osuma oli hyvin erikoinen ja jopa hulvaton omalla tavallaan. Toronton ruotsalaishyökkääjä William Nylander antoi Matthewsille loistavan syötön, jonka yhdysvaltalaisnuorukainen ampui suoraan syötöstä maalia päin, mutta Columbuksen suomalaisvahti Joonas Korpisalo torjui yrityksen maaliviivalta.

Matthews innostui jo tilanteesta ja ampaisi kätensä ilmaan maalin kunniaksi, vaikka kiekko ei koskaan ylittänyt maaliviivaa. Nuorukainen tajusi sen nopeasti, laittoi irtokiekon maaliin ja tuuletti uudestaan intohimoisesti.

Matthews on tehnyt tällä kaudella pelaamassaan 72:ssa ottelussa tehopisteet 33+25=58, joten hän on kahden pisteen päässä tulokkaiden pistepörssiä johtavasta Laineesta.

Toronton 5-2-voittoon päättynyt ottelu oli äärimmäisen tapahtumarikas. Voit lukea ottelun muista tapahtumista, kuten Komarovin herrasmiesmäisestä eleestä ja Polakin hirmutaklauksesta klikkaamalla linkkejä.