New York Rangersin tähtivahti Henrik Lundqvist on sivussa joukkueensa otteluista muutaman viikon loukkaantumisen vuoksi, joten iso vastuu Rangersin menestymisestä lankeaa Antti Raannan harteille. Lue uutinen Lundqvistin tilanteesta täältä.

Raannan selvä rooli Rangersissa on ollut jo pitkään olla kakkosvahti Lundqvistille, ja nyt pidempi peliputki on loistava näytönpaikka suomalaisvahdille.

Rangersin kapteeni ja ykköspakki Ryan McDonagh luottaa täysin Raantaan.

– Hän on hyvin rauhallinen maalillaan, luottaa sijoittumiseensa ja reaktiokykyynsä. Hän todellakin pystyy oikea-aikaiseen torjuntaan ja kääntämään ottelun juuri silloin, kun sitä tarvitsemme, McDonagh kommentoi joukkueen verkkosivuilla.

– Vaihdos hänen ja Henrikin välillä on hyvin pehmeä.

Yleensä Raanta on päässyt pelaamaan lähinnä, kun joukkue on halunnut lepuuttaa ”Kuningas Henrikiä”. Joulukuussa Raanta tosin jopa riisti muutaman ottelun ajaksi aloittajan paikan ruotsalaiselta loistavilla otteillaan.

– On kyse sitten loukkaantumisesta, peliohjelmasta tai lepuutuksesta, sillä kaverilla on mahdollisuus olla meille ratkaisija, jollainen hän onkin ollut koko vuoden, McDonagh totesi.

Yhteensä tällä kaudella Raanta on pelannut 23 otteluissa, joissa suomalainen on pysäyttänyt kiekot mukavalla torjuntaprosentilla 92,2. Kiekkoja on päässyt taakse vain 2,32 ottelua kohti.

Viime kaudella Raanta pelasi yhteensä 25 ottelua. Tällä kaudella tuo määrä ylittyy selvästi.

– Hän tietää roolinsa tärkeyden ja nyt hän pelaa useamman putkeen. Siellä on otteluja peräkkäisinä päivinä, jolloin niitä tärkeitä torjuntoja tarvitaan, McDonagh lähetti toiveen Raannalle.