NHL:ssä pitkän ja näyttävän uran kaksi kautta sitten lopettanut venäläisvahti Ilja Bryzgalov ihmettelee Winnipeg Jetsin nuoren suomalaistähden Patrik Laineen tulokaskauden esityksiä.

Kanadalaismedia Sportsnetin toimittaja Luke Fox kysyi Bryzgalovilta mikä on tämän NHL-kauden suurin yllätys ja 36-vuotiaalta ex-huippuvahdilta löytyi suomalaisia miellyttävä vastaus siihen.

– Nuoret kaverit kuten Patrik Laine Winnipegissä. Ilmiömäinen, uskomaton. Nyt jo 30 maalia. Nuorella kaverilla. Kuinka vanha hän on? 19? Bryzgalov kommentoi omanlaiseen tyyliinsä.

Bryzgalov arvostaa 30 maalia tällä kaudella tehneen 18-vuotiaan Laineen suoritusta hyvin paljon.

– Hullua. 30 maalia NHL:ssä. Tämä ei ole helppo paikka pelata. NHL on paras sarja. Hän on maalintekokone. Käsittämätöntä, Bryzgalov jatkaa.

Urallaan 485 ottelua NHL:ssä viidessä eri seurassa pelannut Bryzgalov näkee Laineessa yhtänäisyyksiä Washingtonin venäläistähden Aleksandr Ovetshkinin kanssa.

– Maalivahtina, kun sinulla tulee vastaan maalitykki kuten Laine tai Ovetshkin, joudutko pelaamaan eri tavalla? Peli on niin nopeaa, joten joskus et huomaa, että he ovat jo kentällä.

– Ylivoimalla, Okei. Sinä katsot: ”tämä kaveri, tämä kaveri, tämä kaveri. Tauko” Mutta kun vaihdot tehdään lentäen, katsot vain ylös ja, okei, hän on täällä. Laukaus. Maali. Et voi pysäyttää sitä, huumorimiehenä tunnettu Bryzgalov kertoo.

Bryzgalov lopetti uransa 2015 ja hän on viettänyt pari vuotta vapaata lapsensa kanssa, mutta nyt hauskoista jutuistaan tunnettu venäläinen on liittymässä mukaan mediamaailmaan. Hän on nimittäin mukana Sportsnetin asiantuntijana marraskuun 1. päivänä pidettävässä siirtorajalähetyksessä.