Vaikka Tampa Bay Lightningin kausi on ollut surkea, on joukkue ollut viime vuosien aikana yksi NHL:n kovimmista sakeista.

Siitä huolimatta Tuukka Raskin edustama Boston Bruins tuntuu olevan Lightningille liian korkea vuori kiivettäväksi. Bruins on nimittäin voittanut joukkueiden 19 edellisestä keskinäisestä ottelusta 15, kerran taipunut jatkoajalla ja jäänyt pisteittä vain kolmesti.

Kun NHL palasi tähdistöottelutauolta tositoimiin, kaatui Lightning jälleen Bruinsin käsittelyssä, nyt lukemin 4-3.

Voitto oli nyt neljäs peräkkäinen Lightningia vastaan. Bruins on voittanut kaikki joukkueiden tämän kauden kohtaamiset.

– Meillä on paljon tekemistä. On paljon joukkueita, joita vastaan meidän täytyy opetella voittamaan. Tiedämme kyllä, kuinka kova haaste meillä on nyt edessä, Lightning-hyökkääjä Brian Boyle totesi Boston Heraldille viitaten joukkueensa sarjasijoitukseen.

Lightningin pudotuspelipaikka alkaa karata pikkuhiljaa, kun tappioita kasaantuu muitakin joukkueita kuin Bruinsia vastaan.

– Heillä on ollut joitain haasteita (loukkaantumisten kanssa) ja huonoa tuuria, Boston-valmentaja Claude Julien sanoi.

– Samaan aikaan he ovat aika hyvä joukkue jäällä – joukkue, jota täytyy kunnioittaa paljon. Heillä on syvyyttä, ja heillä on jätkiä, jotka voivat tehdä hyökkäyksessä tuhoa. Meillä ei ole ikinä ollut helppoja pelejä (heitä vastaan), pelit ovat aina olleet tiukkoja, Julien jatkoi.