Liiga antoi oman näkökantansa lauantain kohutaklaukselle, missä Ässien pakki Jyri Marttinen osui Kärppien hyökkääjää Saku Mäenalasta päähän.

Marttinen ei hirveästi korostanut taklausta niin, että hän olisi esimerkiksi osunut kyynärpäällä Mäenalaseen.

Mutta taklaus tuli silti kovalla vauhdilla suoraan kyyryssä olleen Mäenalasen päähän.

– Pelikiellon keston harkinnassa on lähtökohdaksi otettu Marttisen tilanteen pelaaminen. Marttinen on kuulemisessa lausunut, ettei hän ole puolustajana voinut pelata tilannetta muulla tavoin eikä hän tilanteessa ole taklannut Mäenalasta. Otteluvideon perusteella on selvää, ettei Marttinen tilanteessa tee varsinaista taklausliikettä. Yhtä selvää on, että Marttinen osuus vartalollaan silti voimakkaasti Mäenalasta pelkästään päähän, Liigan kurinpitäjä Sampo Liusjärvi käy kurinpitopäätöksessään läpi.

Nopeasti taklauksen suhteen esille nostettiin kortti taklattavan vastuusta.

Sitä Liusjärvi ei pitänyt olennaisena pointtina taklauksessa.

– Pelikiellon harkinnassa on huomioitu myös Mäenalasen pelaaminen: vaikka Mäenalanen on tilanteessa suhteellisen matalassa asennossa, hän ei muuta peliasentoaan juuri ennen taklausta. Näin ollen tilanteessa Marttinen on yksin vastuussa siitä, ettei hän osu vastustajaa päähän. Tilannetta kokonaisuutena arvioiden katson, että Marttinen on vastuussa varsinaisesta taklausliikkeestä riippumatta liikkeestään ja aiheuttamastaan kontaktista vastustajan päähän. Lisäksi pelikiellon keston harkinnassa on otettu huomioon, että Mäenalanen loukkaantuu tilanteessa ja se, että Marttisella ei ole aiempaa huomioon otettavaa kurinpitohistoriaa.

Liusjärvi määräsi Marttiselle kolmen ottelun pelikiellon.

Mäenalanen puolestaan kärsi aivotärähdyksen, eikä hänen paluun aikataululle ole mitään varmuutta.