Pelaajauransa päättänyt, entinen Liigan ja NHL:n kovaluinen pakki Sami Helenius näkee JYP:ssa samoja elementtejä kuin kauden 2012-2013 Ässissä.

JYP on herännyt taistelemaan tosissaan ja viimeaikainen tulosrekisteri antaa myrskyvaroituksen muille mestaruutta haikaileville joukkueille.

– JYP on kovassa iskussa; 11 peliä ja niistä 10 voittoa. Viime kierroksella Turusta 5-1-voitto, joukkueesta joka on myös ollut kovissa liekeissä. JYP on vahvoissa liekeissä juuri oikeaan aikaan, kun runkosarjaa on enää 13 kierrosta pelaamatta. Nyt alkaa se keihään kärki erottumaan. JYP tulee olemaan kova kaski kelle vaan kääntää pleijareissa, Helenius toteaa Betsafen sivuilla.

Kaudella 2012-13 Ässät aloitti tammikuun lopulla seurahistoriansa pisimmän voittoputken, joka päättyi vasta runkosarjan viimeistä edellisellä kierroksella jatkoaikatappioon Oulun Kärppiä vastaan. Sarjasijoitus nousi kahdennestatoista neljänneksi. JYP:n talvinen tarina on samankaltainen.

– Tässä tulee pikkaisen mieleen, kun Ässät Karri Kiven alaisuudessa aikoinaan olivat joulu-tammikuussa sijalla 12 ja ottivat sen jälkeen reilut kymmenisen voittoa putkeen ja painelivat aina päätyyn saakka, Helenius muistelee.

Keskiviikkona Kärpät mittaa JYP:n vireen Jyväskylässä.

– JYP:n kotipeli, ja jyskälän pojat on kotonaan liian kovia. Sieltä on noussut paljon ratkaisijoita ja pisteet jäävät jyppilään.