Kiina ja sen hyvin potentiaalinen markkina-alue kiinnostaa kovasti NHL:ää.

Yahoon mukaan NHL:n johtokunnasta Bill Daly on suuntaamassa vielä tammikuun aikana Kiinaan, missä keskustelua on luvassa muun muassa ensi syksyn ohjelmasta.

TSN:n toimittajan Darren Dregerin mukaan ainakin Los Angeles Kings ja Vancouver Canucks ovat kaavailleet harjoitusottelun järjestämistä ensi syksynä Kiinassa.

– Tavoittelemme sitä asemaa, että voisimme viedä ainakin harjoitusotteluita sinne ja potentiaalisesti pidemmällä aikavälillä jopa ihan runkosarjaotteluita myös, Daly sanoi Yahoolle.

– Teemme töitä sen eteen, että mahdollisesti jo ensi kaudella jotain tapahtuisi. Mutta tämän vierailun aikana tiedämme paljon enemmän siitä, että pystymmekö luomaan jotain vai emme.

Kiinassa jääkiekkoilun asemaa on yritetty kasvattaa viime vuosien aikana. Tälle kaudelle se sai oman KHL-seuran Kunlunin, jossa mukana on paljon suomalaisedustusta. Kiinalaiset sijoittajat ovat myös hyvin todennäköisesti lähdössä Jokereihin omistusportaaseen mukaan.

Maassa yritetään tällä hetkellä tuoda jääkiekkoa enemmän ja enemmän esille, sillä vuoden 2022 talviolympialaiset järjestetään Kiinassa.

NHL taas näkee Kiinassa ison mahdollisuuden katsojakunnan ja fanituotemyynnin kannalta.

Muun muassa Boston Bruins vieraili muutaman pelaajan ja seuratoimijoiden joukolla kesällä Kiinassa. Myös nuori supertähti Connor McDavid teki sponsoriyhteistyön merkeissä vierailun maahan.