NHL-seura New York Islanders muutti Brooklyniin ennen viime kauden alkua. Nyt kuitenkin seuran omistajat Scott Malkin ja Jon Ledecky ovat tulleet toisiin aatoksiin nykyisen sijainnin ja kotiareenan suhteen.

Islandersin kotiareena Barclays Center on tuottanut närää niin faneille, pelaajille, kuin myös seuran omistajille. Yksi areenan suurimpia ongelmia on jään kunto, jota pelaajat ovat haukkuneen heikkolaatuiseksi.

Jään kuntoon ei ole tulossa muutoksia lähiaikoihina kertoo NHL:n komissaari Gary Bettman.

– Barclays Centerissä on ongelmia. Jäänluonnin perusasiat tuottavat ongelmia, eikä niitä pystytä korjaamaan lyhyellä ajalla. Omistajat Malkin ja Ledecky arviovat tilannetta ja katsovat tosissaan mitkä heidän vaihtoehdot ovat, kertoo Bettman Newsday-lehdelle.

Areena rakennettiin NBA-joukkue Brooklyn Netsille, joten sitä ei ole luotu täysin jääkiekkotarkoitukseen. Katsojien paikat ovat sijoitettu koripallon katsomista varten, joten areena sisältää lukuisia näköesteitä jääkiekon seuraajille.

Islandersin sopimus Barclays Centerin kanssa loppuu tammikuussa 2018, eli joukkue voi vaihtaa kotiareenaa aikaisintaan kolmannen kauden jälkeen. Seuran omistajat haluavat silti pysyä lähtökohtaisesti New Yorkissa.

– He ovat sitoutuneita urheiluseuralle. He ovat sitoutuneita New Yorkille ja upealle fanikulttuurille mikä on seurannut Islandersia, Bettman kommentoi.