NHL:n All-Star -tapahtuman kulisseissa on jatkettu keskustelua liigan mahdollisesta osallistumisesta vuoden 2018 talviolympialaisiin. Liigan komissaari Gary Bettman ja hänen varamiehensä Bill Daly, ovat käyneet viikonlopun aikana keskustelua omistajien kanssa.

Tilanne vaikuttaa pysyneen muuttumattomana, eikä yhteisymmärrystä ole tahojen välillä löytynyt.

– Olemme yhä samassa tilanteessa. En odota meidän osallistuvan olympialaisiin. Tällä hetkellä siihen ei ole halukkuutta, varakomissaari Bill Daly kommentoi tilannetta Yahoo Sportsin mukaan.

Päätöksen teolla alkaa olla kiire, sillä NHL alkaa suunnittelemaan ensi kauden sarjaohjelmaa jo tänä keväänä.

Alkuperäinen ongelma liigalla oli pelaajien vakuutusmaksujen ja matkakustannuksien kanssa. Taloudellisiin kysymyksiin kuitenkin löydettiin ratkaisu Kansainvälisen jääkiekkoliiton ja olympiakomitean puolelta. NHL on kuitenkin esittänyt lisävaateita aina ongelmien ratketessa.

Näyttää siltä, että NHL-pelaajien osallistuminen kisoihin on todella epätodennäköistä. Nyt seurojen omistajat eivät ole halukkaita keskeyttämään kautta kisojen ajaksi.

– Suoraan sanottuna, emme näe mitään hyötyä liigan osallistumisesta kisoihin, Daly summasi.

NHL:n pelaajayhdistys puoltaa osallistumista ja pelaajien kanta on selvä. He haluavat päästä pelaamaan olympiakiekkoa.

– Sanoin sen jo aiemmin. Olen aika varma, että kaikki haluavat osallistua. Kaikki joukkuetoverini Washingtonista haluavat osallistua. Minusta sen on hieno asia jääkiekolle ja upea asia meille, Aleksandr Ovetshkin, joka on ollut yksi suurimmista puolestapuhujista, sanoi lauantaina.