Minnesota Wild ja sen suomalaishyökkääjä Mikael Granlund ovat äityneet hurjaan vireeseen.

Minnesota päihitti viimeisessä ottelussaan ennen tähdistöottelun tuomaa taukoa St. Louis Bluesin peräti lukemin 5-1.

Granlund saalisti ottelussa tehot 1+1 ja kasvatti samalla pisteputkensa jo yhdeksän ottelun mittaiseksi. Putkensa aikana suomalaishyökkääjä on kerännyt peräti tehot 2+9=11.

Myös muut Wildin suomalaiset onnistuivat maalinteossa Bluesia vastaan. Erik Haula löi Wildin voitolle alkutahdit iskettyään 1-0-maalin toisen erän alussa.

Saman erän lopulla Mikko Koivu törkkäsi Granlundin laukauksen jälkeen irtokiekon sisään ja joukkueensa 3-1-johtoon. Granlund kuittasi maalista syöttöpinnan.

Myös vastustajan puolella vilkkui sinivalkoisia värejä, kun Bluesin ainoan maalin toisena syöttäjänä oli Jori Lehterä.

Suomalaiskärkensä avustamana Wild on noussut lännen konferenssin kärkipaikalle ja kuronut jo neljän pisteen kaulan kakkosena olevaan Chicago Blackhawksiin.

Sekä joulukuussa että tammikuussa joukkue on hävinnyt vain kertaalleen varsinaisella peliajalla.