Oulun Kärpät Oy on hankkinut omistukseensa 73 prosenttia Qstock Oy:stä.

Qstock Oy pyörittää muun muassa kesäisin isoa festivaalia, Qstockia, Oulussa.

Tähän toimintaan Kärpät lähtee mukaan hankittuaan osake-enemmistön festivaalin taustayhtiöstä.

– Kyse ei ole siitä, että Kärpät hyppää yhtäkkiä jääkiekon ulkopuoliseen toimintaan mukaan. Olemme jo pitkään laajentaneet liiketoimintapohjaamme synergisillä uusilla liiketoiminnoilla, kuten investoimalla jättinäyttöihin ympäri Pohjois-Suomea, perustamalla henkilöstöpalveluyhtiö Työtahti Oy:n sekä harjoittamalla omaa ravintolatoimintaa. Nyt solmittu Qstock-kauppa on siten Kärpille valitun strategian luonnollinen jatkumo. Suunnitelmissa on tulevaisuudessa kehittää myös uusia tapahtumia Pohjois-Suomeen ja Oulun alueelle, Kärppien toimitusjohtaja Juha Junno toteaa tiedotteessa.

– Kaikki edellä mainitut pienentävät riippuvuuttamme pelkästään urheilullisesta menestyksestä, mahdollistavat pitkäjänteiset panostukset ydinliiketoimintaamme ja turvaavat edellytykset sille, että Oulun Kärpät pelaa jatkossakin voittavaa jääkiekkoa, Junno puhuu jääkiekkoiluun liittyvästä näkökulmasta.

Samassa yhteydessä Kärppien nykyisestä yhteyspäälliköstä Jouni Loposesta tulee Qstock Oy:n toimitusjohtaja.

Maan merkittävimpiin festivaaleihin kuuluvaa Qstockia on järjestetty vuodesta 2003 lähtien.

Kaupan jälkeen festivaalijohtaja Mikko Forstén ja kehityspäällikkö Pekka Aarikallio omistavat yhdessä loput 27 prosenttia yhtiöstä. He keskittyvät jatkossa enemmän festivaalitapahtuman tuottamiseen ja kehittämiseen.

– Kun yritys on kasvanut näin isoksi, sen pyörittäminen on vienyt meiltä paljon aikaa ja energiaa. Se on ollut pois kaikesta siitä, mihin meidän olisi oikeasti pitänyt pystyä keskittymään. Koemme, että Kärpät voi auttaa meitä monella tapaa, kaksikko toteaa.