Chicago Blackhawksilta löytyy vaikka kuinka paljon kovaa tulivoimaa, mutta tällä kaudella sen arvokkain pelaaja on löytynyt yllättävästä tahosta.

Ainakin Chicago Tribunen mukaan, jolla oli mielenkiintoinen näkemys asiaan.

MVP ei ole heidän mielestä suinkaan viime kaudella pistepörssin voittanut, mutta tällä kaudella hieman vaisusti pelannut Patrick Kane.

Se ei ole myöskään joukkueen kapteeni Jonathan Toews, joka on kärsinyt tehottomuudesta.

Se voisi olla venäläistaituri Artemi Panarin, joka on ollut tälläkin kaudella mainio.

Mutta kaikkien näiden edelle nousee vielä yksi taho.

Marian Hossa.

37-vuotias slovakialaishyökkääjä on nakuttanut jo 16 maalia, joista neljä on ollut otteluiden voittomaaleja. Sen lisäksi Hossan kokonaisvaltainen panos on ollut jäätävää jatkuvalla syötöllä.

– Tiedämnme kaikki sen, miten iso osa hän on tätä joukkuetta, Blackhawks-puolustaja Niklas Hjalmarsson myöntää.

– Hän on pelannut vähintään yhtä hyvin kuin millä tahansa muulla kaudella, vaikka hänellä ikää alkaa tulla. Silloin kun hän palaa kokoonpanoon, se on iso apu meille, Hjalmarsson jatkaa.

Hossan merkitys on tullut konkreettisesti esille hänen loukkaantumisen yhteydessä. Slovakkihyökkääjä on ollut sivussa viidestä viimeisimmästä ottelusta ja näistä Blackhawks on voittanut vain yhden.

– Hän on hurja palanen joukkuettamme niin hyökkäyspelillisesti kuin puolustuksellisesti. Hänellä on iso vaikutus meille, Blackhawks-tähtipakki Duncan Keith myöntää.

Blackhawksin kannalta positiivinen uutinen on se, että Hossa on palaamassa piakkoin takaisin kehiin. Häntä odotellaan jopa jo torstaina Blackhawksin mukaan, kun heillä vastassa on Buffalo Sabres.