Jokerit jatkaa KHL-kauttaan sesongin toisella kotiottelulla Sibir Novosibirskia vastaan maanantaina. Kotiavaus Omskia vastaan toi tappion voittolaukauskisan jälkeen.

– Odotan, että peli paranee. Omsk-pelissä oli paljon hyvää: pelin rakenne ja lähdöt omista. Odotan määrätietoista maalia kohti menemistä ja selkeää parannusta maalineduspelaamiseen, tuumaa Viasatin jääkiekkoasiantuntija Antti-Jussi Niemi SuomiKiekko-sivustolle.

Jokereiden päävalmentaja Jukka Jalonen ruoski Viasatin haastattelussa toissaillan Omsk-pelin ylivoimaa luokattomaksi. Niemi yhtyy tuohon arvioon.

– Erikoistilanteilla Jokerit olisi voinut voittaa. Omskin ylivoima oli myös luokatonta, tai sitten voidaan kääntää positiiviseksi, että molempien alivoima oli hyvää. Niillä ylivoimamäärillä pitäisi tulla maaleja, Niemi sanoo.

Mikä ylivoimassa sitten on vialla?

– Ratkaisut kestävät. Ne eivät tule selkäytimestä. Kun pitäisi vielä ampua, niin vielä haetaan. Varmasti harjoiteltu on, mutta kun ei vielä tunneta, niin ratkaisut eivät tule nopeasti. Otetaan kiekkoa liikaa haltuun, ja sitten tilanne onkin jo ohi, sanoo illalla Viasatin studiossa yhdessä Ari Vallinin kanssa Jokerit-Sibir -ottelua kommentoiva Niemi.

Suora lähetys ottelusta alkaa kello 18 Viasat Jääkiekko -kanavalla.