Tapparan ja HIFK:n viime kauden tehokkaimmat pistemiehet kiekkoilevat ensi kaudella samassa seurassa KHL:ssä.

Liigan runkosarjan pistepörssin voittanut ja lopulta Tapparan Suomen mestariksi avittanut Kristian Kuusela teki Amur Habarovskin kanssa sopimuksen ensi kaudesta.

Amurin maalivahti Juha Metsola ja Kuusela saivat lisää suomalaista seuraa Teemu Ramstedtin muodossa, kun HIFK-sentteri ja Amur pääsivät kontrahdista sopuun äskettäin.

Kuuselan ja Ramstedtin Liigassa kantamat kultaiset kypärät on noteerattu Habarovskissa. Ramstedt pohtiikin leikkisästi, että voisi käyttää kultaista pottaa myös Venäjällä.

– Kysyn Liigalta voivatko he antaa sen minulle. Silloin voisin pitää sitä Amurin treeneissä. En usko, että KHL sallii sitä virallisissa peleissä. Ja älkää unohtako, että myös Kuuselalla on kultakypärä. Silloin olisi päätettävä, kumpi meistä laittaa sen päähän, koska kahdella sitä ei voi olla, Ramstedt velmuilee seuran verkkosivuilla.

Kuusela sen sijaan ei ottaa parhaimman pistemiehen tunnusmerkkiä mukaan Habarovskiin.

– Ha-ha. En missään tapauksessa. Jos olet Suomessa paras pistemies, joudut pitämään sitä päässäsi. Silloin vastustajat kiinnittävät sinuun enemmän huomiota pelin aikana, eikä se ole kovin mukavaa, Kuusela toteaa.