HELSINKI. Leijonien mukaan maanantaina liittynyt Aleksander Barkov on ehtinyt olla otsikoissa viimeisten viikkojen aikana myös muutaman kunniaehdokkuuden myötä.

Barkov nimettiin kolmen ehdokkaan joukkoon Lady Byng Memorial Trophyn voittajaksi, mikä tarkoittaa siis sitä, että hän on ehdolla NHL:n tämän kauden herrasmiespelaajaksi.

– Se tuli aika yllätyksenä, en osannut odottaa. Ei oikein tajuakaan vielä. Tietysti en ole sitä voittanut ja en tiedä kuka sen voittaa, mutta jo pääsy kolmen joukkoon – se on aika iso juttu mulle, Barkov myöntää SuomiKiekko-sivustolle.

Barkovin lisäksi ehdolla ovat Los Angeles Kingsin Anze Kopitar ja Boston Bruinsin Loui Eriksson.

Mutta eipä tuo suinkaan ainoa ehdokkuus ole Barkoville. Suomalaissentteri on myös ehdolla NHL-pelisarjan seuraavan version, NHL 17:n kansipelaajaksi. Barkov on mukana äänestyksessä, missä fanit voivat äänestää Twitterissä tietyn tunnisteen, eli hastagin avulla omaa suosikkia. Barkovilla se on #NHL17Barkov.

Ehdokkuus on näkynyt Barkovilla varsin aktiivisena käyttäytymisenä sosiaalisen median puolella.

– On mulla apureita siihen hommaan, Barkov taustoittaa.

– Mutta on tuokin aika iso kunnia mulle. Se on ollut lempipelejä ihan nuoresta asti ja taisi olla vissiin ihan ensimmäinen pleikkaripeli itsellä. Nyt onkin sitten ehdolla kanteen. Iso kunnia. Sekin riittää jo pelkästään, että on ehdolla.

Barkov on jakanut välillä kuvia siitä, kuinka hän on luistimet jalassa odottanut innokkaasti kauden alkua ja taustalla on pyörinyt juuri kyseinen NHL-pelisarja.

Miltäs se sitten tuntuisi, kun yhtäkkiä olisit kannessa?

– Ei sitä ehkä… en tiedä. Oli se aika iso juttu mulle. Toki jo tämä on iso juttu, että on siinä ehdolla.

Uutta paikkaa kohti

Seurajoukkueen puolella NHL:ssä Barkovin edustamalla Florida Panthersilla oli meneillään varsin hyvä pöhinä tällä kaudella.

Panthers voitti nimittäin oman Atlantic-divisioonansa 103 pisteellä runkosarjassa.

Pudotuspeleissä homma loppui kuitenkin lyhyeen.

Ensimmäisellä kierroksella New York Islanders oli sitä lopulta parempi voitoin 4-2.

– Oli vähän sellainen pettynyt fiilis. Olisi pitänyt voittaa se kuudes peli, missä menetettiin lopussa johto ja hävittiin jatkoajalla. Se totta kai vähän harmitti.

Mutta aika nopeasti sen jälkeen tuli ilmoitus, jonka mukaan Barkov ja Jussi Jokinen liittyvät Panthersista Leijonien vahvuuteen.

– Parin päivän päästä sen tippumisen jälkeen tuli kutsu kisoihin. Eihän siitä voinut enää kieltäytyä.

Nöyrää ja hienoa asennetta.

Leijonilla kisoihin on jalkeilla erittäin kova nippu, kun Barkovin ja Jokisen lisäksi mukana ovat muun muassa Mikko Koivu, Mikael Granlund, Leo Komarov ja useampi muukin Pohjois-Amerikan vahvistus.

Barkov hymyilee leveästi, kun puhe kääntyy joukkueeseen ja sen hurjaan iskukykyyn.

– Tosi hyviä pelaajia on ja meillä on hyvät mahdollisuudet mennä pitkälle. Tavoitteet ovat korkealla, Barkov aloittaa ja tarkentaa vielä:

– Kulta on tavoite, mutta tietysti peli kerrallaan mennään. Ei pidemmälle saa ajatella nyt yhtään.

Barkovilla on sekä Suomen, että Venäjän passit. Pietari, jossa Leijonat pelaa alkulohkon ottelunsa, on hänelle kuitenkin uusi tuttavuus.

– En ole ollut siellä tai käynyt, mutta olen kuullut pelkkää hyvää.

– Hieno kaupunki ja varmasti hienoja nähtävyyksiä, mutta itse ainakin menen sinne pelaamaan jääkiekkoa.

Sympaattisen hieno asenne.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen