Joonas Donskoi iski kaksi maalia, kun San Jose Sharks voitti Los Angeles Kingsin 6-3 perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa. Sharks eteni parista jatkoon voitoin 4-1.

Donskoi aloitti ottelun maalinteon komealla rannelaukauksella ajassa 1.08. Maaliin teki hyvän esityön Logan Couture.

Toinen Donskoin maaleista tuli kolmannessa erässä ja se oli ottelun voittomaali. Donskoi syötti ensin itse kiekon Brent Burnsille maalin eteen. Sitten suomalainen kiersi maalin ja samalla karisti Kingsin Drew Doughtyn kannoiltaan. Burns syötti kiekon takaisin Donskoille, joka iski laatan ohi Jonathan Quickin.

Donskoin suoritus keräsi kehuja Twitterissä NHL-toimittajilta.

– Donskoilta todellinen voimannäyte Doughtya vastaan. Wow. Hän sai kiekon toimitettua maalille ja sitten hän tulee maalin takaa tekemään maalin, ESPN:n toimittaja Pierre LeBrun twiittasi Donskoin voittomaalista.

– Hienoa vahvuutta Donskoilta Doughtya vastaan. Katsoin Sharksia melko paljon tällä kaudella. Donskoi on mahtava, NHL.comin toimittaja Dan Rosen puolestaan totesi.

– Kyse ei ole vain tämän illan pelistä, vaan koko kaudesta. On ollut selvää kuinka paljon potentiaalia Donskoilla on. Hän on kunnon pelintekijä, CSN Bay Arean toimittaja Brodie Brazil jatkoi hehkutusta.

Sharksille voitto oli henkisesti arvokas, sillä seura hävisi juuri Kingsille kaksi vuotta sitten pudotuspelisarjan 3-4, vaikka ehti johtaa sarjaa jo 3-0.