Ässät on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen Jussi Makkosen kanssa. 31-vuotias keskushyökkääjä saapuu Poriin lähes 600 liigaottelun kokemuksella TPS:n riveistä.

Makkonen siirtyi Turkuun kesken viime kauden Espoo Bluesista, jota hyökkääjä edusti vuosina 2013 – 2016. Liigaurallaan Makkonen on edustanut Bluesin ja TPS:n ohella myös HPK:ta, JYP:iä sekä Tapparaa.

– Makkonen on kokenut ja monipuolinen keskushyökkääjä. Hän pystyy pelaamaan hyvin molempiin suuntiin ja myös ratkomaan otteluita. Hän tuo meille lisää osaamista sekä ylivoima- että alivoimapelaamiseen, Ässien urheilujohtaja Jari Korpisalo kommentoi tiedotteessa.

– Ässät on hieno perinteikäs seura ja täällä on nyt uutta nostetta. Puitteet ovat todellakin kunnossa pukukoppia myöten ja täällä on myös minulle tuttu päävalmentaja Jyrki Aho.

– Porissa kävi viime kaudella peleissä hyvin yleisöä ja tunnelma oli hieno, Jussi Makkonen kommentoi.

Kevätkausi oli Makkoselle nousujohteinen, sillä TPS:n riveissä hyökkääjä iski 20 ottelussa tehopisteet 6+7 =13. Pudotuspeleissä Makkonen pelasi 8 ottelua tehoin 1+1 =2. Yhteensä hyökkääjä on pelannut urallaan 53 Liigan pudotuspeliottelua ja palkintokaapissa ovat SM-hopeat vuosilta 2004 ja 2013 sekä SM-pronssi keväältä 2010.

– Hän pelasi hyvän loppukauden Turussa ja uskomme, että nousujohteisuus jatkuu myös täällä, Korpisalo kertoi.

– Minulla on jo pelejä takana Liigassa jonkin verran ja olen nähnyt sen, millä tasolla päivittäisen tekemisen pitää olla, jotta joukkue menestyy. Sitä kautta pystyn auttamaan myös nuoria pelaajiamme, Makkonen totesi.

Jussi Makkonen on myös Liigan maalikuningas kaudelta 2008 – 09. Tuolloin Makkonen iski HPK:n paidassa 57 ottelussa tehopisteet 27+32 =59.

– Vahvuuteni on monipuolisuus. Sovellun moneen eri rooliin. Itse olen pitänyt itseäni eniten pelintekijänä, Makkonen kertoi.