Täksi kaudeksi Pohjois-Amerikasta takaisin Suomeen palannut ja Kärppiin siirtynyt Jani Hakanpää ehti kerätä otteidensa osalta kritiikkiä varsinkin pudotuspelien alussa.

Nyt meno on muuttunut radikaalisti.

Hakanpää on ollut yksiä parhaita Kärppien suorittajia kahdessa viimeisimmässä pelissä ja päässyt kiinni omaan juttuunsa.

– Kimpassa sovittiin, että kaikkien täytyy kollektiivisesti nostaa tasoaan. Eivät ne ensimmäiset pelit tässä sarjassa olleet sellaisia, mitä me oikeasti osataan tai mihin me pystytään. Tiedettiin se itse ja yhdessä päätettiin, että ruvetaan lyömään enemmän likoon ja jokainen jätkä tuo taas enemmän itseään pelille, Hakanpää kävi läpi SuomiKiekko-sivustolle.

Varsinkin Hakanpään kohdalla viimeisin toteamus, itsensä tuominen enemmän pelille, on pitänyt hyvin paikkansa. Hakanpää on käyttänyt isoa kokoaan huomattavasti paremmin hyväkseen, ollut aktiivinen, paineistanut entistä paremmin ja osallistunut ylipäätänsä paremmin peliin kuin pitkään aikaan.

Tampereella hänelle merkattiinkin avauserään 0+2, kun Kärpät karkasi kahden maalin karkumatkalle.

Niitä asioita, mitä aikanaan Bluesissa vahvaa nousua ylöspäin tehneeltä Hakanpäältä on odotettu, on myös nyt nähty.

– Sitä on vain yrittänyt nauttia tuossa ja pistää kaiken likoon. Ei se sen kummempaa ole. Elää hetkessä, mies itse tuumaa.

Tasonnostosta, mistä Hakanpää itse puhui, jykevä puolustaja on oivallinen esimerkki. Yleisesti Kärpät on herännyt taistelemaan Tappara-sarjassa ja toki se on näkynyt tuloksellisesti, kun sarja on nyt 2-2.

Hakanpää itse sai kritiikkiä kahden ensimmäisen ottelun jälkeen, mitä ymmärrettävästi hän ei ole kuitenkaan lukenut tai sen suoremmin noteerannut.

– Ei ole tullut juttuja luettua pudotuspelien aikaan eikä muutenkaan hirveästi. Tietää mihin itse pystyy, laittaa rimaa korkeammalle ja haluaa parantaa. Sehän se muutenkin on juttu näissä peleissä.

Lasse Kukkosen kanssa Hakanpää kantoi isoa vastuuta Kärppien takalinjoilla torstain Hakametsän pelissä, missä Kärpät joutui muun muassa tappamaan vielä ensimmäisen jatkoerän puolella parikin jäähyä.

– Puolustuspeli oli kaiken a ja o. Juuri nämä (Lasse) Kukkoset ja (Jani) Hakanpäät olivat todella vahvoja, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki ylisti kamppailun päätyttyä.

– Huomasi jatkoerien välissä, että äijät olivat niin puhki, etteivät pystyneet juttelemaan mitään, Marjamäki kuvainnollisti.

Hakanpään itsensä mukaan piiputusta ei kuitenkaan tullut, ainakaan henkilökohtaisesti.

– Ei siinä ehtinyt miettiä, että väsyttääkö vai mitä. Antaa mennä vain.

– Mutta se, että jääpusseja sun muita laitellaan, niin se kertoo siitä, että on oikea pudotuspelimeininki. Maksetaan hintaa voitosta. Ei tässä vaiheessa kautta kuitenkaan tule yhtään voitto ilmaiseksi, se on ihan selvä juttu.

Sarjassa on nyt käsillä aivan uusi tilanne, sillä Kärpillä on nyt kotietu hallussaan. Sen aseman se on kuitenkin ansainnut taisteluun heräämisen myötä.

– Iso arvo on meillä se, että jokainen tilanne väännetään ja vedetään ihan viimeiseen asti. Taistellaan jokaisesta sentistä, niin kuin nyt on tehty. Mutta se on tätä pudotuspeliä ja varmasti siihen jokainen joukkue pyrkii. Tätä tämä kevät on, Hakanpää summaili.

Sarja jatkuu lauantaina Oulussa. Finaaleihin etenee neljällä voitolla.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen