Perjantaina Liigassa saadaan käyntiin puolivälierät, joissa pelataan seuraavissa pareissa:

HIFK-Pelicans (ennakko)
Kärpät-TPS (ennakko)
Tappara-Lukko (ennakko)
JYP-SaiPa

SuomiKiekko-sivustolla käydään läpi lähtökohdat jokaiseen pariin. Viimeisenä vuorossa on JYPin ja SaiPan pari.

Kertoimet ensimmäiseen kohtaamiseen pe 18.3. (Expekt)
JYP-SaiPa
2,05 – 4,00 – 2,95

Lähtökohdat

JYPin ja SaiPan kohtaaminen puolivälierissä varmistui ensimmäisenä kaikista pareista ja herkuttelut tulevaa sarjaa varten saatiinkin jo ajoissa liikkeelle.

Monilla mielessä on vielä ikimuistoinen puolivälieräsarja toissa kaudelta, missä tosissaan sattui ja tapahtui. Kaikki kruunautui seitsemänteen kohtaamiseen, jossa nähtiin niin maalivahtirulettia kuin dramaattisia käänteitä.

Silloin SaiPa onnistui selvittämään tiensä jatkoon ja välieriin, missä se sai kuitenkin kokea Kärpät paremmakseen.

Mutta miten odotusarvot nyt? No korkealla, todella korkealla.

Ratkaisukohdat

Entistä vahvempi SaiPa? Vai onko?
– Jos suoraan katsoo SaiPan rosteria, nousee erityisesti yksi asia esille: kärkipelaajien laatu. Chad Rau, David McIntyre, Sam Lofquist. Kaikki aivan Liigan tähtipelaajia. Kärki SaiPalla on erittäin vahva ja taustallakin on laatua, mutta mihin se sitten oikeasti riittää. Se on aikamoinen arvoitus varsinkin tässä vaiheessa. SaiPa näyttää paperilla varsin kilpailukykyiseltä muihin koviin seuroihin nähden, mutta onko siitä kampeamaan esimerkiksi aivan finaaleihin asti? Ensin toki pitäisi selvittää JYP, missä riittää myös haastetta.

Kemiläisen poissaolon merkitys
– JYP on kärsinyt kauden mittaan paljon loukkaantumisista, eikä se välty niiltä myöskään pudotuspelien alkumetreillä. Puolustuksesta poissa ovat niin Sami Niku kuin Valtteri Kemiläinen, joista varsinkin jälkimmäisen puuttuminen näkyy huomattavasti JYPin pelaamisessa. Nyt puolustuksessa on enemmän perusvarmuutta kuin kiekollista osaamista. Aivan selkeää kiekollista liideriä ei nyt ole, eikä esimerkiksi siirtorajalla Jyväskylään saapunut Ryan Glenn ole mikään vastaus siihen puutteeseen. Potentiaalinen iso kompastuskivi JYPille ja käänteen tekevä asia.

Tapahtumia ja käänteitä
– Jos on JYPillä poissaoloja, niin totta kai niitä on myös SaiPalla. Petteri Nokelainen ja ainakin sarjan ensimmäisestä pelistä sivussa oleva Jussi Markkanen. Toki Markkasen poissaolossa helpottava asia on se, että Jani Nieminen pystyy hyvin kantamaan ykköstorjujan vastuuta pudotuspeleissä. Joka tapauksessa ei tarvitse olla mikään aivan hirveä ennustajavelho, jos pystyy näkemään edessään tapahtumia, tapahtumia ja vielä kerran tapahtumia tämän sarjan kanssa. SaiPalla on ehkä hieman parempi kärki materiaalissaan, mutta ei voimasuhteissa kovin merkittäviä eroja ole. Silti SaiPan valmius mennä sarjasta eteenpäin on ainakin alkumetreillä parempi mitä JYPillä.

Ennustus

SaiPa jatkoon voitoin 4-3.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen