Liigaseura HPK:n päävalmentajaksi loppukauden mittaisen pätkän ajaksi saapunut Olli Salo on nousevia suomalaisia valmentajanimiä.

Salo on luotsannut HPK:n A-junioreita hyvään menestykseen, sillä kahden viime kauden aikana HPK:n A-juniorit ovat ottaneet niin kultaa kuin hopeaa Salon alaisuudessa.

Nyt eteen puolestaan aukeni tilaisuus Liigan puolella.

Mikä on iso mahdollisuus Salolle.

– Sehän se syy oli, miksi tähän tartuin. Saa huikeaa kokemusta ja oppii joka päivä uutta. Ja jos joka päivä oppisi jotain uutta, niin kyllähän siinä jäisi jo aika paljon lyhyeltäkin matkalta käteen, Salo pohtii SuomiKiekko-sivustolle.

Niin, tulevaisuus. Usein pelaajilta kysytään, että mitä tavoitteita heillä on tulevaisuuden suhteen. ”Päästä NHL:ään, Eurooppaan yms.”, ne vilisevät vastauksissa.

Mutta totta kai saman voi kysyä valmentajalta.

Miten itse nä4t tulevaisuuden? Mitä tavoittelet, Olli Salo?

– Kyllähän totta kai tavoitteena on liigavalmennus. Vielä kun nuori valmentaja (32 vuotta) on, niin pitää mennä pala kerrallaan ja ottaa kaikki oppi itselleen ja olla sitten jonakin päivänä ihan alusta alkaen liigassa päävalmentajana.

– Mutta ei sille ole mitään aikarajaa tai tämmöistä. Pala kerrallaan ja nyt keskitytään tähän projektiin ja katsotaan sitten kauden päätteeksi, että mitä tuleva tuo, Salo miettii.

HPK on tällä hetkellä Liigassa viimeisenä ja matkaa alempaan pudotuspeliviivaan on 13 pistettä. Kun runkosarjaotteluita HPK:lla on jäljellä enää 13, on kauden jatkuminen kevään peleissä varsin ison kiven takana.

– Uusi matkahan tässä tavallaan on menossa ja paljon on pieniä asioita mitä meidän pitää koko ajan käydä läpi. Tässä tulee vastaan kovia paikkoja. Joskus otetaan askeleita taakse ja joskus askeleita eteenpäin, tuore HPK-luotsi sanelee taipaleen alkuhetkillä.

Mitä ne pienet asiat sitten ovat?

– No ne liittyvät tuohon kiekolliseen pelaamiseen, että pystyttäisiin paremmin paineen alta lähteä rakentamaan sitä peliä ja rakentamaan laadukkaammin. Mennään nyt pala kerrallaan ja katsotaan sitten, että mihin päädytään.

– Mutta kyllä meiltä pitää välittyä energinen ja hyvä kiekollinen pelaaminen näissä runkosarjan lopun peleissä, Salo lupailee ja vaatii.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen