OULU. Koko kauden tosissaan ja kovalla asenteella CHL:ään suhtautunut Kärpät koki finaalissa tappion, kun Frölunda oli sitä parempi tiistaina Oulussa.

Kärpät joutui heti kamppailun ensimmäisessä erässä tappiolle, kun Frölunda karkasi kahden maalin johtoon.

– Alku oli juuri sitä, mitä haluttiin ja ei siinä ollut mitään ongelmia. Tietenkin sitten erän loppuun kaksi maalia olivat meiltä huonoa pelaamista. Päästettiin heidän liian syvään ja ei päästy peittämään laukauksia. Sitten vain tapahtuu hyviä asioita, kun toimittaa viivasta kiekkoa maalille ja siellä on joku osumassa väliin, oululaisjoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki mietti SuomiKiekko-sivustolle.

– Mun mielestä kuitenkin lähdettiin ihan hyvin peliin, vaikka tulos oli vähän negatiivinen. Pystyttiin kauttaaltaan tekemään niitä asioita, mitä haluttiin tehdä. Saatiin riistoja hyökkäyspäässä, mutta ei pystytty hyödyntämään niitä ja ylipäätänsä meidän paikkoja. Sitten kaveri puolusti äärimmäisen kurinalaisesti ja hyvin. Paikat olivat vähissä tänään.

Marjamäki antoikin suoraan kunnioitusta illan vastukselle, vaikka yksi asia jäikin harmittamaan tappion lisäksi.

– Oli neljä ylivoimaa, niin yhdestä pitäisi vähintään saada maali, jos meinaisi voittaa. Mutta sovittiin, että ei selitellä pelin jälkeen ja tartutataan hetkeen. Kyllä mä ylpeä ja tyytyväinen olen tuosta suorituksesta kuitenkin.

– Vaikka kuinka olisi halunnut tämän pelin voittaa, niin parempi joukkue voitti. Se täytyy aina muistaa. Vastus oli ihan Euroopan huippujoukkue ja he puolustivat todella kurinalaisesti koko pelin ajan, Marjamäki näki Frölundalle 2-1 päättyneen taiston jälkeen.

Kärpät yritti vielä kiriä loppuhetkillä tasoihin, mutta siinä pienet asiat falskasivat.

– Tosiasia oli se, että kyllä meillä laatu syöttämisessä on vielä vähän haussa. Voitettiin aloitus kuudella viittä vastaan, mutta sitten tuli huono ratkaiseva syöttö. En tiedä oliko hermostumista vai mitä, mutta nämä ovat äärimmäisen tärkeitä kokemuksia meille. Pelataan kovia pelejä, missä on näin isot panokset vielä keskellä kautta. Eihän me muuten voida kehittyä.

– Kyllä me niin yksilö- kuin joukkuetasolla tarvitaan näitä kokemuksia, Marjamäki mietti.

– Mutta tämä on tulos ja totuus on se, että Frölunda oli parempi joukkue. He ansaitsivat voiton, kärppäluotsi päätti.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen