OULU. Kärpät nousi keskustelun aiheeksi viikonloppuna, kun se tiedotti vahvistaneensa rivejään vielä entistä enemmän kahden hyökkääjähankinnan myötä.

Pohjoiseen päin matkasivat Bluesista Jari Sailio ja HPK:sta Sakari Manninen, joka pelasi vielä viime keväänä Kärppien riveissä.

Moni ihmetteli sitä, että miksi Kärpät hankki vielä kaiken päälle lisää nimiä mukaansa, vaikka sillä oli jo valmiiksi laadukas rosteri jalkeilla. Osaselitystä tälle alkoi tippua maanantaina.

– (Julius) Junttilalle tulee aika pitkä huili ja esimerkiksi (Saku) Mäenalasesta ei ole kellään tietoa, että milloin pystyy pelaamaan. 14 hyökkääjää on tuossa nyt ja koko kausi ollaan menty niin, että ei ole ollut hirveästi kilpailua pelipaikkojen osalta. Eikä sitä nytkään ole ihan liikaa. Siltäkin kannata oli todella hienoa, että saatiin Manninen ja Sailio meille, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki totesi SuomiKiekko-sivustolle.

Junttilan tilanteesta Kärpät on tiedottamassa Marjamäen mukaan vielä maanantain aikana. Huilia tuova kolhu tuli perjantaina Vaasassa ottelussa Sportia vastaan. Junttila on iskenyt tällä kaudella 40 ottelussa Kärpille tehot 15+10=25.

Uusien hankintojen osalta ihmetystä heräsi varsinkin Sailion hankkiminen. Marjamäki näkee Sailiossa paljon apua oululaisseuralle kevään kovia pelejä ajatellen.

– Vähän tuonne meidän työmiesosastolle saadaan Sailiosta kokeneena kaverina apua. Niin fyysiseen pelaamiseen kuin kamppailupelaamiseen. Ja on vielä pelaaja, joka on parhaimillaan keväällä.

– Manninen taas tuo hyvää kilpailullisuutta ja on tuttu kaveri meille. Erittäin hyvin liikkuu ja on todella monipuolinen. Persoonallisuudet sopivat erittäin hyvin ja uskon, että he tuovat juuri sitä meille, mitä kaivataan.

Nyt Kärpille on rakentumassa jopa koko Liigan tasolla yksi kovimmista nelosketjuista, ihan jos miettii fyysistä puolta. Maanantaina ensimmäisissä joukkueharjoituksissa Sailio oli istutettu Juho Keräsen ja Simon Suorannan kanssa samaan vitjaan.

– Kaikki tietävät varmasti sen, että nelosketjun rooli ja ylipäätänsä sen nelosketjun pelaaminen on vähän erilaista. Me tarvitaan pitkiä hyökkäyksiä, kykyä aiheuttaa vastustajalle jäähyjä, maalille menoa ja taklauksien loppuun viemistä. Menestyvässä joukkueessa tarvitaan erilaisia rooleja.

– Nelosketju on tärkeä voimavara ja sitä arvostetaan joukkueessa todella paljon, Marjamäki miettii.

Kymmenen pelin jakso

Kärpillä rosteri on elänyt paljon varsinkin viime aikoina. Samalla oululaisjoukkue on mennyt eteenpäin kovassa otteluruuhkassa.

Siinä mukana isona tekijänä oli myös CHL eli Mestarien liiga, missä Kärpät taipui finaalissa viime viikolla Frölundalle.

– Uskon, että välillä on varmasti tuntunut jäsenissä tuo kova ruuhka, mutta silti ollaan aika tasaisesti pystytty pelaamaan. Ihan oikeastaan koko kausi, jos vaikka pistekeskiarvoa katsoo. Joukkue oli energiaa täynnä ja toki kun tulee pari uutta pelaajaa mukaan, niin se tuo jo sellaista hyvää raikkautta. Joukkue tuntui nyt erittäin hyvältä, Marjamäki mietti maanantaina.

Omat haasteensa runkosarjan voitosta kovasti taistelevalle Kärpille toivat maajoukkuekomennukset. Ruotsi-tuplaotteluiden takia Sebastian Aho ja Mika Niemi olivat sivussa Kärppien viime viikon Sport-peleistä.

– He pelaavat huomenna. Heillä jäi jo tuossa pari kappaletta pelejä pois tuon komennuksen myötä ja he ovat kuitenkin tärkeitä pelaajia meille. Nyt he saivat vähän fysiikkaharjoitusta alle, mitä ei ole hirveästi tullut pitkään aikaan. Oli parempi suunnata katseet siihen tänään, Marjamäki puhui Leijona-edustajien arkeen paluusta.

Tiistaina Kärpillä kuten useammalla muullakin liigaseuralla käynnistyy runkosarjan viimeisten kymmenen ottelun jakso, missä panoksia riittää. Kärpillä matkaa Liigan kärjessä olevaan HIFK:hon on tällä hetkellä neljä pistettä.

– Kaikki pelaavat isoista asioista. Joku pudotuspelipaikoista, joku kotiedusta, joku suorasta pudotuspelipaikasta, joku runkosarjan voitosta. Tiedostetaan se, mutta pyritään tähän arkeen panostamaan. Meillä on paljon asioita hyvällä mallilla ja paljon asioita, missä halutaan parantaa, Marjamäki miettii ja kääntyy ison kuvan puolelle.

– Tähän joukkueeseen on tullut paljon muutosta verrattuna viime kauteen ja se on fakta, että seura ja organisaatio ovat voittaneet mestaruuden kaksi kertaa putkeen. Mutta tämä joukkue ei ole voittanut mitään. Meidän pitää myös ymmärtää se, että jokainen jätkä on tässä tärkeä ja on riittävä tälle yhteisölle. Pitää olla entistä vahvempia vain sisältä päin kuten myös joukkueena.

Eli näetkö siis positiivista menestymisnälkää joukkueesta aidosti?

– Näen. Tuossa on kokeneita kavereita, jotka ovat voittaneet ja ymmärtävät sen, että mitä se voittaminen vaatii. Ja on paljon kavereita, jotka ovat niin helkutisti halunneet tulla tänne ja haluavat menestyä. Yhdessä mennään ja yritetään tehdä laadukkaasti asioita ja ollaan rehellisiä. Vaatimustaso on erittäin hyvä joukkueen sisällä, Marjamäki käy läpi ja kääntää katseet kohti seuraavaa haastetta.

– Keskitytään nyt tuohon KooKooseen. Ollaan kauden aikana muun muassa käyty häviämässä Kouvolassa ja siellä on laadukas joukkue meillä vastassa huomenna, kärppäluotsi sanoi tiistain kotiotteluun liittyen.

Lisää mietteitä niin Sailiolta kuin Manniselta Liigan tyvipäästä aivan mestarisuosikin puolelle vaihtamisesta luvassa myöhemmin SuomiKiekko-sivustolla.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen