TAMPERE. Torstaina Hakametsässä katseet kääntyivät kovasti kohti Nuorten Leijonien isoja nimiä, kun Patrik Laine, Sebastian Aho, Antti Kalapudas ja Jesse Puljujärvi iskivät yhteen.

Pitkän tovin näytti jo siltä, että juhlimaan pääsee Kärppien kolmikko Aho, Kalapudas ja Puljujärvi, mutta toisin kävi.

Tappara tuli tasoihin vain 16,6 sekuntia ennen kolmannen erän loppua ja otti isomman pistepotin mukaansa Jere Karjalaisen jatkoaikamaalin myötä.

Nuorten MM-kisoissa todellisessa sensaatioketjussa mukana ollut Laine pelasi ensimmäisen pelinsä turnauksen jälkeen ja sairastelun jälkeen, mikä hieman raastoi ja hankaloitti pelaamista.

– Kiva oli kuitenkin palata taas pelaamaan, vaikka vähän vaikeuksia olikin, Laine mietti SuomiKiekko-sivustolle.

Kunto ja olotila kropassa eivät olleet lähelläkään optimaalista Laineen mukaan.

– Tuntu ehkä joltain 20-prosentilta. Tuntui ettei oikein meinaa henkeä saada ja muutenkin vähän ongelmia jaksamisessa. Mutta ihan hyvin näytti kulkevan silti.

– Vaikka ensimmäisessä erässä oli vähän vaikeaa, niin pystyi joukkueen kanssa siitä parantamaan. Oli jatkoajalla ja pelin aikana paikkoja sun muita, mutta ihan kiva, että sai osuuden tuohon voittomaaliin, Laine sanoi ja viittasi syöttöpisteeseen Karjalaisen voitto-osumaan.

Pelin aikana Laine ehti myös kunnostautua vähän muissakin ympyröissä kuin pelkästään kutien tai kiekon liikuttelun saralla.

Nuorten MM-kisojen ketjukaverin Puljujärven kanssa meneillä oli hieman pientä hyväntuulista vastakkain asettelua.

– Meikäläinen yritti hämmentää siellä, mutta ihan kivaa sellaista pientä kuulumisten vaihtelua. Ei sen kummempaa.

Mutta hämmentäminen tepsi.

– No joo. Ei hirveästi naurattanut herraa ilmeisesti, Laine hymähti.

Mitä se kertoi sitten joukkueesta, että Kärppien kaltaista kovaa vastusta vastaan pystyitte nousemaan 0-2-tappioasemasta voittoon?

– Kaippa se kertoo sitä, että mekin ollaan huippujoukkue. Pystytään voittamaan kenet tahansa tässä sarjassa. Ja tuo (voitto) kertoo myös kärsvällisyydestä ja siitä, että jaksetaan jauhaa 60 minuuttia ja tulemaan vielä ohi takaa-ajoasemassa. Huippujoukkue on liikenteessä, Laine sanoi hehkuttaen.

Muutenkin aika laadukas kiekkomatsi.

– No juu oli kyllä. Huippukiekkoa mun mielestä. Semmoista aika viihdyttävää ja aika vauhdikasta. Uskon, että oli ihan kiva varmasti katsoa myös, Laine mietti.

Ilari Savonen, Tampere
Twitter: @ilarisavonen