OULU. Raumalla Lukon ja Kärppien ottelussa aivan kolmannen erän viimeisillä sekunneilla vastaan tuli hyvin rajulta näyttänyt tilanne, kun Lukon Ville Vahalahden laukaus kimposi Kärppien Mika Pyörälän mailan kautta joukkuetoveria Sebastian Ahoa päähän niin, että kiekko osui Ahoa juuri kypärän alle.

Aho tipahti jäähän ja hallissa tuli hyvin hiljaista, kun kovan luokan lupaus makasi jäässä liikkumattomana. Aho kannettiin paareilla pois kaukalosta ja hän matkasi Poriin kuvauksiin, missä selvisi kuitenkin se, ettei vastaan tullut murtumia.

Kiekko oli osunut Ahoa kaulaan, mihin oli tullut iso verenpurkauma. Rajusta tällistä huolimatta Aho ei kuitenkaan ollut kovin kauaa sivussa, vaan palasi kehiin lauantaina, kun Kärpät kohtasi Bluesin.

Helpottuneena.

– Oli hienoa päästä pelaamaan ja hienoa oli toki myös se, että sai onnistumisia. Kyllähän noista saa aina lisää itseluottamusta, Aho sanoi SuomiKiekko-sivustolle ja viittasi illan kahteen maaliinsa.

Aho vastasi Kärppien 3-1- ja 4-1-maaleista kamppailun toisessa erässä, kun Kärpät vei pelin nimiinsä lukemin 5-2.

Samalla Kärpät katkaisi neljän ottelun tappioputken, joka oli ollut päällä juuri sen ajan, mitä Aho oli ollut poissa pelikuvioista.

– Onhan hän meille tuollainen onnenamuletti, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki heitti hymyillen.

– Hän on tehnyt paljon tärkeitä maaleja. Kun tipahti, niin hävittiin neljä. Kun tuli takaisin, niin teki heti kaksi. Onhan se ison pelaajan merkki, Marjamäki hehkutti.

Mutta kertoiko se jostain, että Ahon ollessa poissa Kärpät koki tappioita ja paluun yhteydessä voitto jälleen irtosi?

– En usko, että se kertoi mitään. Ei vain onnistuttu voittamaan tuossa, mutta nyt onnistuttiin. Joskus tulee häviöitä, joskus voittoja. Aika paljon noissa (tappioissa) oli maalinteosta kiinni, kun ei oikein saatu mistään sisään. Nyt sitten meni kuitenkin, Aho sanoi ja mietti Blues-pelin ratkaisua.

– Olimme aika tehokkaita ja valmiita heti alusta asti taistelemaan kolmesta pisteestä.

Nopea paluu

Ensihetkillä Rauman tilanteessa heräsi suuri huoli, sillä Vahalahden laukaus tuli hyvin lujaa suoraan Ahoa päähän.

Alkuun pelättiin jopa kallomurtumaa, mutta laukaus kohdistui kuitenkin hieman alemmas.

Tärskyn yhteydessä Aho menetti tajuntansa, mutta ei kuitenkaan kovin pitkäksi aikaa. Tilanne ei suinkaan ole kadonnut muistista.

– Hetken oli siinä taju poissa ja sai vähän miettiä, että mitähän tässä tapahtui. Mutta aika äkkiä siinä se taju palasi kuitenkin.

Ehtikö siinä itse säikähtää yhtään?

– Ei sillä tavalla ja aika nopeasti siihen tuli Lukon lääkäri, joka kertoi, että miten tässä edetään. Sain olla hyvissä käsissä koko ajan ja sain hyvää hoitoa. Kiitosta pitää jakaa siitä.

Paluu joka tapauksessa tapahtui nopeasti, vaikka sen tarkempaa aikataulua kuntoutuksen yhteydessä ei oltu Ahon mukaan tehty.

– Tässä on kuunneltu lääkäreitä ja fysioterapeutteja ja ollut aika sellaista päivä kerrallaan menoa. Ei me tehty mitään sen pidempää suunnitelmaa tämän suhteen, että milloin pääsee taas pelaamaan. Mutta hyvä, että nyt pääsi.

Lauantain kahden maalin myötä Aho on iskenyt tällä kaudella tehot 9+9=18 yhteensä 21 ottelussa. Tehotilastossa hän on koko Liigan kärjessä lukemalla +15.

Sarjataulukossa Kärpät on tällä hetkellä kolmantena kahden pisteen päässä toisena olevasta Lukosta ja seitsemän pisteen päässä yhden pelin enemmän pelanneesta HIFK:sta.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen