Suomalaislupauksella Kasperi Kapasella alkukausi Pohjois-Amerikassa AHL:ssä on ollut hiljainen, mutta se sai hieman valoa tunnelin päähän viime yönä, kun hän oli isossa roolissa Toronto Marliesin 6-4-voitossa Binghamton Senatorsia vastaan.

Kapanen keräsi kokoon tehot 1+2 ja oli ottelun ykköstähti. Tulosta tuli mukavasti ruotsalaissentterin William Nylanderin vierellä, joka myös nakutti kelpo tehot 1+1.

– Kun Kapanen pelaa tuolla tavalla kuin hän teki nyt, niin hän voi pelata kenen kanssa tahansa. Hän oli sähköinen, liikutti jalkojaan ja pelasi uskomattomalla vauhdilla molempiin suuntiin. Hän oli todella mahtava tänään, Marliesin päävalmentaja Sheldon Keefe kehtaisi suomalaishyökkääjää seuran verkkosivuilla.

Vierellä hyökänneellä Nylanderilla alkukausi on kulkenut huomattavasti paremmin kuin Kapasella, sillä ruotsalaishyökkääjä johtaa tällä hetkellä koko AHL:n pistepörssiä tehoilla 10+13=23.

Kapasella tahti oli ollut ennen yön peliä huomattavasti nihkeämpää, kun nyt pisteitä on koossa 7 (5+2). Toki huomioitavaa on se, että Kapanen on pelannut Nylanderia vähemmän, sillä suomalaishyökkääjälle yön peli oli vasta kauden 11:s, kun se Nylanderille oli kauden 17:s.