Ässien puolustaja Tapio Sammalkangas on saanut pelikieltoa Liigan kurinpitäjältä Sampo Liusjärveltä.

Pelikielto johtaa juurensa Satakunnan derbyyn ja otteluun Lukkoa vastaan, missä Sammalkangas taklasi sääntöjen vastaisesti Lukon avainhyökkääjää Teemu Nurmea.

– Videotallenteen perusteella Sammalkangas suorittaa taklauksen voimakkaasti ylöspäin suuntautuvalla ponnistamisella ja kontaktihetkellä Sammalkankaan luistimet ovat irti jäästä. Kyse on tältä osin ryntäyksestä. Lisäksi taklaus kohdistuu valtaosin Nurmea päähän, joten kyse on myös säännössä 124 tarkoitetusta päähän kohdistuneesta taklauksesta. Nurmen peliasento ei muutu ennen taklausta, joten Sammalkankaalla on yksin vastuu taklauksesta. Nurmi ei loukkaannu tilanteessa, Liusjärvi käy läpi kurinpitopäätöksessä jatkaen.

– Edellä videotallenteelta todettujen seikkojen perusteella Sammalkankaan taklauksella on piittaamattomasti vaarannettu vastustajaa. Näin ollen tilanteesta tulee määrätä ottelurangaistus. Taklausta kokonaisuutena arvioiden ja ottaen huomioon ettei Nurmi loukkaantunut tilanteessa, katson, että oikea seuraamus teosta on kahden ottelun pelikielto. Sammalkankaalla ei ole kuluvan tai kolmen edellisen kauden aikana kurinpitomenettelyssä määrättyjä pelikieltoja.

Sammalkangas on pelikiellossa seuraavissa Ässien ottelussa 24.11.2015 Ässät-Blues ja 25.11.2015 HPK-Ässät.

Lisäksi Sammalkankaalta vähennetään sakkona 1,67 % (2/120) hänen kausipalkasta SM-liigan ja Pelaajayhdistyksen sopimuksen mukaisesti.

Koko kurinpitopäätös löytyy täältä.