OULU. HIFK onnistui nappaamaan lauantaina makoisan vierasvoiton, kun se haki isomman pistepotin mukaansa Oulusta Kärppien luota.

Ratkaisu syntyi jatkoajalla, kun HIFK hyödynsi tylyllä tavalla Kärppien puolustajan Markus Nutivaaran kiekonmenetyksen. Joonas Rask pamautti HIFK:lle 3-2-voiton vastahyökkäyksestä.

Voitto maistui hyvälle vierailijoiden riveissä huomioiden sen, ettei Oulusta hirveän usein niitä kuitenkaan haeta.

– Täältä ei todellakaan ole helppo pisteitä napata. Kärpät on huippujoukkue ja tulivat todella valmistautuneina peliin. Huomasi kyllä, että tulivat ihan hullua vauhtia alkuun. Ei mun mielestä kukaan vastustaja ole tullut tähän mennessä noin kovalla vauhdilla mitä Kärpät tuli, HIFK:n puolelta kultakypärä Juuso Puustinen sanoi huuli pyöreänä SuomiKiekko-sivustolle.

– Mutta kestettiin se hyvin ja päästiin johtoon. Ehkä sitten vähän hajottiin hetkellisesti, kun Kärpät pääsi tasoihin, Mutta hienoa, että klaarattiin jatkoajalla ja tärkeä osuma Raskille.

– Tunnepuolella on nyt ihan mahtava fiilis, Puustinen myönsi.

Tällä hetkellä koko Liigan pistepörssin kärkisijoilla keikkuva HIFK:n kultakypärä oli itse isossa roolissa pelissä, kun hän iski tehot 1+1.

Kysyttäessä siitä, miten oma peli kulkee, kääntyy hehkuttaminen Puustisella itsellä enemmän ketjun pelaamiseen.

– Into on ihan pinkeenä tässä, mutta kenttä mun mielestä pelataan hyvin. Tietysti pystytään vielä parantamaan. Pitää muistaa, että alkukautta mennään ja ei voi olla vielä tyytyväinen. Kyllä me pystytään pelaamaan vielä parempaa hyökkäyspeliä.

– Ollaan löydetty keinot tehdä maaleja ja ollaan löydetty keinot pitää puolustuspää puhtaana. Olen kyllä iloinen siitä, että miten ollaan kenttänä pelattu, Puustinen kävi läpi.

Puustinen on nyt hyökännyt samassa ketjussa yhdessä Corey Elkinsin ja Mika Partasen kanssa. Lauantaina Puustinen itse oli alustamassa Partasen osumaa avauserässä.

Jos ei kehuja kultakypärältä itseltä irronnut omasta pelistä, niin päävalmentajalta niitä irtosi.

– Siellä oli hyviä juttuja. Hän näytti osaamistaan, että kun pääsee läpi, niin pystyy siinä laittamaan kiekkoja sisään. Tärkeitä onnistumisia sinne ja vielä alivoimalla hyvää uhrautumista.

– Oikeaan suuntaan menee, HIFK-luotsi Antti Törmänen sanoi Puustisen pelaamisesta.

HIFK:lla tiistaina tiedossa on CHL:n ensimmäisen pudotuspelikierroksen toinen osaottelu Davosia vastaan. HIFK johtaa tällä hetkellä kaksiosaista pudotuspelisarjaa lukemin 2-1. Jatkoon etenee kahden ottelun paremmalla yhteismaalilukemalla.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen