Champions Hockey Leaguen lohkovaihe kääntyy loppusuoralle torstaina. Suomalaisjoukkueilla on jäljellä vielä kymmenen ottelua, joista tänään nähdään neljä.

HIFK haastaa Helsingissä Linköpingin. Ottelussa riittää panosta, sillä vain ottelun voittaja voi olla varma paikastaan pudotuspeleissä. Viikonloppuna ruotsalaiset olivat kotijäällään vahvempia 2-0.

– Pelasimme Linköpingiä vastaan sunnuntaina, ja se on hyvin liikkuva jengi. Kun laitamme kunnon meiningin päälle, kiekkoa päätyyn ja äijää perään niin luulen, että he alkavat murentua siihen. Sitä kautta saamme voiton, HIFK-hyökkääjä Juuso Puustinen sanoo tiedotteessa.

TPS väänsi viime viikolla 5-4-vierasvoiton Düsseldorfer EG:stä. Torstaina saksalaiset saapuvat Turkuun. TPS on jo varmistanut jatkopaikan.

– Ollaan oltu niin vähän aikaa joukkueen ja ylipäätään tiimin kanssa yhdessä, niin jokainen pelitapahtuma antaa lisää vastauksia meille kaikille sen suhteen, missä tässä mennään, TPS-luotsi Fredrik Norrena pohtii.

JYPin vieraaksi saapuu Ruotsista Frölunda. Molemmat ovat jo lunastaneet paikan pudotuspeleihin, joten nyt panoksena on lohkovoitto. Göteborgissa kotijoukkue oli vahvempi maalein 3-2.

– Ottelusta tulee samankaltainen kuin Göteborgissa. He tykkäävät pelata vauhdikasta kiekkoa. Joudumme luistelemaan, että pääsemme paineen alta pois. Hyvä, että saamme kovan pelin ja kovan mittarin ennen kuin oma Liiga alkaa, JYPin hyökkääjä Janne Tavi kertoo.

KalPa on aloittanut CHL:n kahdella niukalla kotivoitolla, mutta lohkossa kaikki on vielä auki. Torstaina edessä on vieraspeli Stavanger Oilersia vastaan.

– Aika hyvä vauhti peleissä on ollut, ja on siistiä nähdä, miten pelityylit eroavat eri maissa. Stavangerin veskarilla (Ruben Smith) on aika ruotsalainen tyyli, hän liikkui todella hyvin jäissä. Koko joukkue taas oli kova tekemään töitä, semmoisessa suomalaisessa hengessä, KalPa-veskari Samu Perhonen toteaa.

Lähde: CHL-tiedote