Peliittojen maalivahdille Antti Rautiolalle on jaettu Mestiksessä hyvin erikoinen pelikielto.

Pelikielto johtaa juurensa JYP-Akatemia – Peliitat -harjoitusottelun tapahtumiin, missä Rautiola oli rikkonut erotuomarin koskemattomuutta.

Erotuomarien raportti tapahtuneesta oli seuraavanlainen:

– Kotijoukkue JYP-Akatemia pelasi alivoimalla. Kiekko purettiin vierasjoukkueen päätyyn heidän maalista katsottuna vasempaan kulmaukseen. Vierasjoukkueen maalivahti B30 Antti Rautiola lähti kiekkoa vastaan ja otti kiekon haltuunsa. JYP-Akatemian pelaaja A9 paineisti häntä, jonka takia Rautiola purki kiekon laitaa pitkin kohti siniviivaa. Siniviivalla oli JYP-Akatemian pelaaja A28, joka ampui nopeasti kiekon kohti maalia, jonne Rautiola oli palaamassa. Samalla kun pelaaja A28 ampui kiekon maalille, JYP-Akatemian toinen pelaaja A9 luisteli maalin ja Rautiolan välistä maalin eteen pysyen maalialueen ulkopuolella. Rautiola horjahti samalla kun A9 meni Rautiolan takaa maalin eteen. Viivasta ammuttu laukaus liukui Rautiolan suojista maaliin. Päädyssä ollut päätuomari Ari Kovanen näytti maalia. Tässä vaiheessa Rautiola nousi jäästä ja alkoi protestoida ja luistelemaan kohti päätuomari Kovasta.

– Päätuomari Kovanen yritti kommunikoida Rautiolan kanssa. Rautiola jatkoi liikettä kohti päätuomaria Kovasta ja törmäsi häneen.

– Videotallenteelta käy ilmi, että Rautiola lähti kiekkoa vastaan ja otti kiekon haltuunsa. JYP-Akatemian pelaaja A9 paineisti häntä, jonka vuoksi Rautiola purki kiekon laitaa pitkin kohti siniviivaa. Siniviivalla oli pelaaja A28, joka ampui nopeasti kiekon kohti maalia, jonne Rautiola oli palaamassa. Samaan aikaan A9 luistelee Rautiolan takaa kohti irtokiekkoa jolloin tapahtuu yhtäaikainen kosketus A9 ja Rautiolan kesken. A9 ei tule Rautiolan luistelulinjalle yllättäen. Viivasta ammuttu laukaus liukui Rautiolan suojista maaliin. Rautiola nousi jäästä ja protestoi maalia ja lähti luistelemaan kohti päätuomari Kovasta seurauksella, että törmäsi häneen.

– Törmäys ei ole voimakas, mutta se on näkyvä ja tahallinen. Rautiolan menettelyä ei voida pitää hyväksyttävänä missään olosuhteissa, kurinpitoraportissa käydään läpi.

Rautiolalle määrättiin yhden ottelun pelikielto nimenomaan erotuomarin koskemattomuuden rikkomisesta.

Rautiola kärsii pelikieltonsa seuraavassa Mestis–ottelussa:

ke 16.09.2015 LeKi – Peliitat