Chicago Blackhawksin Teuvo Teräväisen viime kausi ei alkanut helposti. Kausi päättyi kuitenkin upealla tavalla, kun Teräväinen pääsi juhlimaan Stanley Cupin voittoa.

Viime syksynä Teräväinen joutui pelaamaan pitkään farmiliiga AHL:ssä ja pelaaja oli paikoitellen jopa turhautunut.

– Tiesin, että minun pitää olla kärsivällinen. Olen nuori kaveri ja minun pitää saada lisää voimaa. Oli hyvä aloittaa AHL:ssä ja tottua pieneen kaukaloon sekä pelitapaan. Lopulta sain mahdollisuuteni ja parannan koko ajan, Teräväinen kertoi The Hockey Newsille.

Suomalaishyökkääjä totisesti paransi. Parhaiten mieleen jäi Teräväisen esitys ensimmäisessä Stanley Cupin finaalipelissä Tampa Bay Lightningia vastaan. Teräinen iski joukkueensa 1-1-tasoituksen ja syötti hetkeä myöhemmin 2-1-johtomaalin.

– Tuntuu, ettei hänellä ole edes sykettä. Hän on niin rauhallinen. Niin suomalaisen kylmän viileä, joukkuekaveri Marian Hossa ihasteli tuolloin.

Tulevalle kaudelle odotukset ovat vieläkin korkeammalla. Blackhawksin vahvuudesta ovat poistuneet sentterit Brad Richards ja Antoine Vermette. Päävalmentaja Joel Quenneville on kaavaillut Teräväiselle kakkosentterin roolia (uutinen).