Teemu Selänne lähtee mukaan suomalaiseen golftoimintaan, kun hän perustaa Suomen johtaviin golfvalmentajiin lukeutuvan Mika Piltzin kanssa akatemian.

Tällä tavoitteena on kasvattaa nuorista lupauksista tulevaisuuden tähtipelaajia. Toiminta käynnistyy joulukuun alussa.

Academyn rungon muodostaa ensimmäisessä vaiheessa 10-12 amatööripelaajan ryhmä, joka harjoittelee Piltzin ja muiden alojensa huippuvalmentajien johdolla ympäri vuoden kahdesti viikossa. Selänne on mukana lähinnä ryhmän erillisillä leireillä ja yhteisissä tapahtumissa, aikataulujensa puitteissa myös joissain harjoituksissa.

– Golf on minulle hyvin rakas ja tärkeä harrastus. Kun Mika heitti ajatuksen siitä, voisinko antaa panokseni nuorten pelaajien uran edistämiseen akatemian kautta, innostuin valtavasti. Lajivalmentajaksi en ryhdy, mutta uskon pystyväni antamaan näkemystä ja ajatuksia tiimille siitä, millaiset asiat ovat oleellisia huipulle pyrittäessä, Selänne käy läpi akatemian perustamista tiedotteessa ja jatkaa:

– Monet lainalaisuudet urheilussa pätevät yli lajirajojen. Tiimityöskentelyssä on golfissakin paljon käyttämättömiä voimavaroja. Tässä mielessä USA:n college-systeemi on vahva esimerkki yhdessä tekemisen ja kilpailemisen eduista. Olen oikeasti innoissani tästä projektista ja aion antaa sen kehittämiseksi kaiken voitavani. Rakkaudesta lajiin on selkein kiteytys sille miksi haluan olla mukana, Selänne perustelee.

Teemu Selänteen ja Mika Piltzin ohella johtoryhmän kolmantena jäsenenä tulee toimimaan Mika Sandell, joka tulee toimimaan Selänne / Piltz Golf Academyn johtajana ja General Managerina.

– Lähtökohta on se, että Teemun ja Mikan kanssa teemme kaikki oleelliset strategiset linjaukset ja päätökset. Toiminnasta tulee suoraviivaista ja seuroista tai kenttäyhtiöistä riippumatonta. Budjettimme rakentuu pitkälti
yhteistyökumppanien kanssa tehtävän yhteistyön varaan. Näille tarjoamme vuoden aikana näkyvyyden lisäksi varmasti tasokkaita yhteisiä tilaisuuksia, joissa Teemun ja Mikan lisäksi on mukana golfin ja jääkiekon kovimpia nimiä. Akatemian jäsenillä tulee olemaan vuosittainen omavastuu osuus, jonka pystymme pitämään varsin kohtuullisena, Sandell kertoo.