Leijonien valmennusjohdossa tapahtuu muutoksia, kun Kärpät seurajoukkuetasolla kaksi kertaa putkeen mestaruuteen viimeisten kahden kauden aikana valmentanut Lauri Marjamäki jättää apuvalmentajan tehtävät.

Marjamäen tilalle Kari Jalosen johtamaan valmennukseen nostetaan Jukka Rautakorpi.

Kärppäluotsi Marjamäki toimi A-maajoukkueen apuvalmentajana kahden vuoden ajan. Erkka Westerlundin valmennusjohdossa mukana olleessan Marjamäki oli voittamassa Sotshissa olympiapronssia ja Minskissä MM-kisoissa hopeaa. Jalosen valmennustiimin kanssa puolestaan MM-kisat Tshekissä päättyivät puolivälieriin.

Syyt tehtävän jättämiselle löytyvät aikataulujen puolelta.

– Kaksi vuotta on ollut hienoa aikaa, mutta samalla on ollut vähän raskasta. Täällä (Oulussa) kun jo muutenkin matkustetaan paljon ja kaiken päälle tuli tuo CHL mukaan, niin se oli tuossa syynä. Virtaa on, eikä ole mitään negatiivista maajoukkueeseen liittyen. Oli vain pakko kuunnella vähän itseä ja ottaa vähän happea. Ei tästä mitään isompaa numeroa tarvitse tehdä, Marjamäki sanoi tehtävän jättämisen perusteluista SuomiKiekko-sivustolle.

– Haluan satsata nyt tähän (Kärppiin). Joskus liika on vähän liikaa ja havaitsin itsestäni vähän siihen liittyviä piirteitä. CHL kun tuli, niin se vaikutti myös maajoukkuetaukoihin. Alkoi olla sitä, että tiistaina oli Lappeerannassa, sieltä taksilla Pietariin, nukkui kaksi tuntia, lento Sotshiin ja maanantaina oli jo sitten Porissa.

– Mutta muuten todella makeaa on ollut, Marjamäki painotti.

Muuten Leijonien valmennusjohto pysyy samana tulevaa maajoukkuekautta varten. Rautakorven lisäksi apuvalmentajina toimivat Ville Peltonen ja Ari Moisanen. Marko Ojanen puolestaan jatkaa videovalmentajan tehtävissä.

– Haluamme kiittää A-maajoukkueen nyt jättävää Lauri Marjamäkeä hienosta työstä Leijonissa, A-maajoukkueen GM Jere Lehtinen antoi kiitokset Marjamäen suuntaan.

A-maajoukkueen osalta kausi alkaa marraskuussa, kun ohjelmassa on Helsingissä pelattava Karjala-turnaus. Kyseinen turnaus käydään 5.-8. marraskuuta.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen